Boj o pás střední váhy UFC se komplikuje. Šampion se bojí! kritizuje vyzývatel. Náhrada v řešení

Tak jak to tedy bude? Dana White před pár dny určil, že se novým titulovým vyzývatelem stává Dricus Du Plessis. Tomu ale vystavil stopku sám šampion.

Boj o pás střední váhy UFC se komplikuje. Šampion se bojí! kritizuje vyzývatel. Náhrada v řešení

Současným vládcem střední váhy je Israel Adesanya, který přihlížel turnaji UFC 290 z 9. července, kde se střetli Dricus Du Plessis a Robert Whittaker. Duel mezi touto dvojicí měl podle plánů prezidenta organizace určit nového bojovníka o titul.

Ještě před několika dny se mělo za to, že byl tento scénář naplněn, ovšem nepočítalo se s tím, že do všeho bude mluvit i sám šampion Israel Adesanya, který řekl: „Chci obhajovat hned v září!“ Jeho plánu ale nemohl vyhovět vítěz z eliminačního klání na UFC 290 Du Plessis, pro kterého je tento termín příliš brzký. „Poranil jsem si nohu a potřebuju více času.“ Tím ale o svou šanci dle šampiona přišel.

„Nemůžeš bojovat hned za dva měsíce? Tak to si najdu někoho jiného!“ zněl Adesanyův vzkaz. „Zranění jsou nedílnou součástí našeho sportu. Všichni se s nimi musíme umět vypořádat. Když to ty neumíš, tak nebudeš zápasit o titul,“ uvedl ve zprávě na svých sociálních sítích, čímž Dricuse pořádně naštval.

„Můžeš říct na rovinu, že se mě bojíš. Nechoď kolem horké kaše!“ vzkazoval Du Plessis šampionovi, který si vzal do hlavy, že jeho příští titulová obhajoba musí proběhnout v září. „Hned dva měsíce po mém posledním fightu, když jsem navíc zraněný? Ty jsi fakt na hlavu. Spíše z toho cítím strach, nechceš mi čelit,“ domníval se jihoafrický bijec.

Celou situaci pozorně monitoruje i Dana White, který se ji rozhodl rozseknout. Bohužel pro Du Plessise, verdikt šéfa UFC zněl tak, že šampion má na volbu termínu přednostní právo, a pokud jej Dricus není schopen naplnit, o svou šanci přijde… Tak se tedy i stalo a novým vyzývatelem v rámci střední váhy se stal Sean Strickland.