Až ukončím kariéru, budu pamatován jako nejlepší boxer ze všech, hlásí mexická jednička

Zvláštní, jak někoho dokážou nabudit slova kritiky. Jen co si Floyd Mayweather směrem ke Canelovi otevřel ústa, dočkal se bleskové odpovědi. Mexický velikán plánuje svému americkému protějšku vytřít zrak.

Až ukončím kariéru, budu pamatován jako nejlepší boxer ze všech, hlásí mexická jednička

Floyd Mayweather označil Canela Alvareze za vrchního sypače, který si navíc vybírá soupeře, s kterými bude bojovat. Toto obvinění rezonovalo celou boxerskou veřejností, že neuniklo ani samotnému mexickému šampionovi, který se pochopitelně musel bránit.

„Řeknu vám o Canelovi pravdu, která se vám nebude líbit,“ pronesl Floyd v pořadu u Jefa I. Goodmana. „Ten člověk vstoupil do více než poloviny svých zápasů totálně nasypanej, steroidy jsou jeho denním chlebem, užívá je od mládí a používá je dodnes. Někdo takový si nezaslouží vůbec žádný respekt,“ nebral si Mayweather servítky.

„A že má na kontě několik výher? Nebojuje s nikým pořádným, těm pravým výzvám se vyhýbá. Však si z něho lidé už dělají srandu, že pokud jste Canelo, můžete čelit tomu, na koho si sami ukážete. Ve skutečnosti ten člověk totiž není těžký porazit. Můžete tu sedět a chválit ho, ale když já s ním bojoval, bylo mi téměř čtyřicet let a projel jsem jím jako nůž máslem. Dozajista to byl můj nejlehčí fight kariéry,“ řekl bez jakýchkoliv známek uznání.

Budu lepší než ty

„Floyd neustále mluví o tom, jak mě porazil, když mi bylo 23 let a on byl zkušeným mazákem. Povím vám ale, že kdyby ty podmínky pro nás oba byly stejné, porazil bych já jeho,“ zněla Alvarezova odpověď, kterou poskytl portálu World Boxing News.

„Druhá věc je ta, že jsem teď oslavil třiatřicáté narozeniny. Co Mayweather dokázal v tomto věku? Jsem si jistý, že až ukončím kariéru, mé úspěchy budou větší jak ty jeho. Budu pamatován jako nejlepší boxer ze všech!“ slíbil.

Canelo má na kontě za celou svou profesionální kariéru dvě porážky, přičemž o jednu se postaral Dmitry Bivol, jenž působí ve vyšší hmotnostní kategorii, a o druhou se postaral před deseti lety právě Floyd Mayweather.

Obecně se má za to, že právě tato porážka Alvareze nejvíce nakopla. Od té doby se totiž natolik herně posunul, že je z něj nyní absolutní král pound-for-pound žebříčku. Naposledy jsme mexického průbojníka mohli vidět v akci proti Johnu Ryderovi, jemuž nedal šanci a porazil jej jednoznačným poměrem na body. Teď by jej měla čekat ještě jedna povinná obhajoba, než se pokusí vydat opět s váhou nahoru k odvetě s Bivolem.