Série, kterou nelze napodobit. Jsem absolutně ten nejlepší ze všech, nepochybuje Jones

Na kontě má patnáct úspěšně vyhraných titulových bitev, díky čemuž v rámci UFC drží absolutní prvenství. Tuto sérii navíc plánuje ještě rozšířit.

Série, kterou nelze napodobit. Jsem absolutně ten nejlepší ze všech, nepochybuje Jones

Jon Jones je velkým zápasníkem, kterého ale také bohužel doprovází spousta kontroverzností. Vedle svého skvostného bojového počinu se dostal do pěti potyček se zákonem a několikrát ho také stíhala antidopingová agentura USADA, čímž své výkony v kleci hodně snižoval.

Ať už je to ovšem jakkoliv, v historických zápisech UFC Bones je, a to mu nikdo nevezme. Je to nejdéle vládnoucí šampion polotěžké váhy, který porazil všechny možné vyzývatele, jež mu začali dýchat na záda. A nyní se o něco podobného prý pokusí i ve váze těžké.

„Vítám tuto novou etapu, kterou budu chtít potvrdit roli absolutní světové MMA jedničky. Myslím si, že už teď nikdo mé úspěchy v rámci polotěžké váhy nepřekoná. S přispěním Boží vůle se ještě postarám o to, abych tu laťku nastavil tak vysoko, že už ji nepřekoná vůbec nikdo,“ uvedl dobře nabuzený Jones.

„Těžká váha každopádně již nebude otázkou dovedností, ta je do větší míry i otázkou štěstí, čehož si je Jon moc dobře vědom. „Vím, že stačí jedna rána a můžete jít spát. Takhle to tady chodí. Proto si dávám na čas, abych byl pořádně mentálně i fyzicky připraven,“ okomentoval svůj další návrat do klece.

„Bones“ se stal šampionem těžké váhy letos v březnu, když na submisi v prvním kole překvapil a ukončil francouzského oponenta Ciryla Ganea. Mnozí se až divili, jak snadná to pro šestatřicetiletého bojovníka byla záležitost.

Nově se Jones postaví do klece proti legendě těžké váhy Stipemu Miocicovi. Tomu už je sice čtyřicet, ale má spoustu zkušeností. Ty by se mohly hodit, až na něj Jones bude vyvíjet své pokročilé taktické plány.

K zápasu mezi oběma bojovníky dojde 11. listopadu na turnaji UFC 295. Není vůbec vyloučeno, že na stejném galavečeru nevystoupí i český zástupce Jiří Procházka.