Tyson Fury mohl boxovat s Mikem Tysonem. Odmítl. Důvod? Jsou věci, co si za peníze nekoupíte

Dnešní doba je jiná. Lidé platí za bizar více jak sportovní výkony. Mike Tyson sice do skupiny influencerů nepatří, ale už je to veterán, který je promotéry i navzdory zdravotním neduhům přemlouvám k návratu.

Tyson Fury mohl boxovat s Mikem Tysonem. Odmítl. Důvod? Jsou věci, co si za peníze nekoupíte

Poslední červnový den oslavil Iron Mike sedmapadesátileté narozeniny. Vizitka nejmladšího šampiona, který kdy vládl těžké váze boxu, mu navždy zůstane, ale věk bohužel nikdo z nás nezastaví.

Takový Evander Holyfield se do ringu vrátil na prahu šedesátky, a protože jistí lidé cítí, že jde i v tomto věku bojovat, tak zkouší k návratu přesvědčit i Mikea Tysona… Vše bylo možná až na překvapivě dobré cestě, než se jednáním rozhodl učinit přítrž druhý Tyson, a to Fury.

„Řeknu to takhle. Samozřejmě by mi bylo ctí, kdybych mohl takové legendě, jako je Iron Mike Tyson, čelit, ale něco takového by se muselo řešit, kdybychom byli stejně staří. Oba patříme do jiné generace a já prostě nemám zájem boxovat se starším člověkem, byť i takovou legendou,“ pronesl Fury na stanici BT Sport.

„Nikdo na světě by mi nemohl nabídnout dostatečně vysokou částku, která by mě přiměla, abych tento duel přijal. Opravdu, žádná částka na světě mě nepřesvědčí. Já tento sport nedělám kvůli penězům, ale kvůli psychickému pohodlí. Když trénuji, cítím se lépe a odháním zlé myšlenky. Nepotřebuju a nebudu si kazit jméno tím, že se střetnu s takovou legendou. I sami fanoušci by mě odsoudili,“ konstatoval současný šampion těžké váhy organizace WBC.

Dost lidí nemá Furyho rádo, ale jsou věci, které mu upřít nelze. Jeho povaha byla vždy starostlivá, což dokazují i pravidelné finanční příspěvky na charitu apod. Nejvíce štědrý byl jeho dar z prvního zápasu s Deontayem Wilderem. Celou výplatu, tedy nějakých 9 milionů dolarů, daroval potřebným.

„Já mám peníze, a když jich budu mít víc, šťastnější nebudu,“ okomentoval britský Gypsy King tehdy svůj čin, o kterém se bohužel málo diskutuje. Kdo jiný by ovšem dobrovolně dokázal něco tak dobročinného?