Porazí vůbec někdo šampiona Jona Jonese? Jeden bojovník by tu byl, šanci ale bohužel už nedostane

Ještě nikomu se nepovedlo v regulérní bitvě porazit Jona Jonese, v těžké váze se ale přeci jenom jedno takové jméno údajně nachází.

Porazí vůbec někdo šampiona Jona Jonese? Jeden bojovník by tu byl, šanci ale bohužel už nedostane

Bývalý šampion muší nebo bantamové váhy Henry Cejudo, jehož zápasové předpovědi bývají kolikrát až podezřele přesné, což je nutné podotknout, se domnívá, že abyste porazili tak zručného jedince, jako je Jon „Bones“ Jones, potřebujete k tomu sílu medvěda grizzlyho.

Pokud touto silou a dravostí ovšem nedisponujete, pak nejspíš máte smůlu. Ledaže byste se jmenovali Francis Ngannou, jehož dravost by se nějakému medvědovi už rovnat mohla.

„Jon Jones je v celém MMA světě tím nejvíce inteligentním člověkem. Protože je tak chytrý a disponuje vůbec tím největším rozpětím paží ze všech bojovníků, tak si v každém boji může dokonale hlídat vzdálenost,“ vyjádřil se Cejudo.

„Abyste někoho takového porazili, nesmíte do zápasu jít s tím plánem, že ho vyhrajete na body, to je totiž nemožné. Vy do toho musíte jít s šancí KO jednoho úderu. A takovouto šanci má nejen v polotěžké, ale i těžké váze pouze jediný člověk, a tím je Francis Ngannou,“ uvedl ve svém pravidelném podcastu, přičemž ukazoval na člověka, který už brány MMA Ligy mistrů opustil. 

„Ale i navzdory tomuto KO úderu je třeba mít na paměti, že se Jones na takovouto bitvu může dokonale připravit a třeba vsadit i na svůj wrestling. Navíc je to docela zákeřný bijec, co se týká odrovnávání jistých partií vašeho těla, například nohou. Pro svůj úspěch je Jones schopný vám zničit obě kolena, Santos by mohl povídat,“ vzpomínal Cejudo.

Dodejme si, že Jon Jones je podle mnohých nejlepším bojovníkem celé historie MMA. Tento status si vysloužil svojí bezchybností v titulových bitvách UFC, kde několik dlouhých let odolával nájezdům všech případných vyzývatelů. Ani jeden na něho nedokázal najít recept, a to je v rámci UFC už opravdu co říct.

Příště se Jones objeví v titulové obhajobě mistrovského pásu těžké váhy proti Stipemu Miocicovi. I zde bude horkým papírovým favoritem, a navíc se předpokládá, že pokud úspěšně obhájí, tak pověsí rukavice na hřebík. Již nikdo další nedostane šanci porazit jej.