Vémola mé kariéře jen ublížil, měl jsem se na něj vykašlat, mrzí po čase Mikuláška

Václav Mikulášek není bojovníkem, který by byl obdařen talentem od Boha, ale má bojové srdce, a to mu upřít nelze.

Vémola mé kariéře jen ublížil, měl jsem se na něj vykašlat, mrzí po čase Mikuláška

Největším milníkem Vaškovy kariéry se stal den, kdy měl čelit Terminátorovi Vémolovi. Původně nevinná pře na sociálních sítích se řešila až bojem v kleci, ve kterém šlo o velice jednostrannou záležitost. Takovou, které dnes zápasník s přezdívkou „Baba Jaga“ lituje.

Psal se nám 5. prosinec roku 2020, kdy se diváci po dlouhém čekání dočkali vyřízení sporů, které do té doby mezi sebou vedli Karlos Vémola a Václav Mikulášek. Promotér Ondřej Novotný tehdy říkal, že je toto „zábavný fight“, a když si vzpomeneme na průběh, tak víceméně zábavný opravdu byl.

Terminátor po drtivém nástupu dostal soupeře na zem, kde jej lapil do submise a donutil jej odklepat. Mikulášek ke své smůle v boji nic nepředvedl, protože se údajně nechal unést tíhou okamžiku a v ten nejdůležitější moment kariéry zkoprněl. Dnes ovšem lituje, že do něčeho takového vůbec lezl.

„Teď s nějakým s odstupem času lituju, že jsem do toho zápasu vůbec šel. Nestálo to za to, co se pak dělo. Nepotřebuji k popularitě žádného Vémolu (jak si lidé myslí). Pozornost nepotřebuju. Jednám tak, jak jednám, a to přitahuje pozornost. Mluvím tak, jak mluvím, což také přitahuje pozornost. Ale přiznám si chyby. Každý je dělá. Kdo říká, že ne, tak lže. Mou chybou je duel s Vémolou,“ vyjádřil se Vašek v pořadu Bez Rukavic.

Mikulášek si tedy uvědomuje, že je možná duel s Vémolou i jedním z důvodů, proč se mu pak přestalo výkonnostně, a především výsledkově dařit. Od prosince 2020, co padl s Terminátorem, prohrál ještě v následujících třech střetech. Chvíli to vypadalo, že je muž nesoucí přezdívku Baba Jaga prokletý, než došlo k prolomení kouzla a rázem se na kontě objevily tři výhry. Jedna z nich přišla v boxerském souboji se slovenským rivalem Gáborem Borárosem.

S Vaškem se uvidíme už za pár dní na pražské Štvanici. Momentálně působí jako znovuzrozený člověk a bude si chtít na konto připsat čtvrtou výhru v řadě. Soupeřem mu bude Ole Magnor.