Fackování před MMA? Bizar, který hýbe světem, ale lidé to milují. Čísla jsou astronomická

V Česku byl tento druh drsné zábavy zakázán, ale v Rusku a poslední více než půlrok i v Americe se těší veliké oblibě. Takové, že i sledovanost zápasů v UFC začíná zaostávat.

Fackování před MMA? Bizar, který hýbe světem, ale lidé to milují. Čísla jsou astronomická

Šéf UFC byl uchvácen souboji ve „fackování“, které se konají zejména na ruské půdě. Hod mincí určí člověka, jenž začne, a ten musí následně jednou ranou otevřené dlani vypnout soupeře.

Soutěžící se povětšinou fackují tak dlouho, dokud jeden z nich nedostane KO anebo dobrovolně neodstoupí. Už jen při popisu této „zábavy“ se musí mnoho lidí ťukat na hlavu, a proto Whiteův záměr odsuzují. Kritika na jeho sociálních sítích nám je tomu důkazem, ale přesto úspěšný americký byznysmen ve svůj další kariérní krok silně věří... Proč? To se pokusil vysvětlit zápasník Sean O’Malley.

„Dana je odlišný člověk. Je to člověk s velkou vizí a ohromným citem pro byznys. Není to sportovec jako takový, on je byznysmen. Pohybuje se na trhu a vkládá své peníze do toho, co lidé milují a co vyhledávají. Teď se rozhodl vsadit na soutěže ve fackování a já silně pochybuji o tom, že by udělal krok vedle,“ uvedl slavný bantamový zápasník ve svém podcastu.

„I mně osobně zní pojem fackování jako ujetý, ale nakonec se na to stejně všichni dívají. Dana je mocný člověk, má velkou platformu, na které ty zápasy může lidem zobrazovat. A když lidé začnou sledovat, jak se dva tupci mlátí otevřenou dlaní a pak se vypínají, tak je to začne bavit. Tohle je totiž show, které se může účastnit kdokoliv, naprosto kdokoliv,“ pokračoval.

„Ti stejní lidé, kteří tuhle novou soutěž kritizují, před dvaceti lety kritizovali i UFC. A podívejte se, kde je ta organizace teď. Ten vzorec je úplně stejný,“ poznamenával O’Malley, jehož slova jen doplňují krutou skutečnost, kterou nám prezentují oficiální statistiky. Facky neboli Power Slap jsou v USA trendem číslo jedna. UFC Fight Night turnaje už teď zažívají nižší sledovanost. Stejně tak i NHL nebo NFL či závody F1… Tak co, opravdu to vydrží, anebo se toho lidé jednou nabaží?