Ostuda, která se nedá komentovat. Joshua svého rivala Furyho za zápas s Ngannouem vůbec nešetřil

Jste šampionem nejprestižnější boxerské organizace a namísto obhajoby pásu se pustíte do boje s MMA bojovníkem, proti kterému jste obřím papírovým favoritem. Dá se něco takového vůbec pochopit?

Ostuda, která se nedá komentovat. Joshua svého rivala Furyho za zápas s Ngannouem vůbec nešetřil

Anthony Joshua je poslední dny celkem rozhořčený. Dvakrát padl s Oleksandrem Usykem a moc dobře tuší, že jakákoliv jeho cesta vzhůru už nebude snadná, přesto se o ni pokusí.

Během toho, co se dere „AJ“ nahoru, si všímá svého boxerského okolí. Zejména k Tysonovi Furymu má poměrně blízko, a tak se nestačí divit, jaké Gypsy King právě podniká kroky a že mu to organizace WBC vůbec dovolí.

Tyson jakožto úřadující šampion této federace v těžké váze dostal povolení ke crossover fightu s Francisem Ngannou. To je současný zápasník americké PFL a bývalý šampion UFC. Vizitka, která je velice obdivuhodná, ale jen pro příznivce MMA. Všichni vědí, že box je úplně jiný sport a kdo do něho přejde, ten ztrácí. Na Furyho jsou v této chvíli vypsány vskutku hodně nízké kurzy. Není se čemu divit, že je Joshua naštvaný.

„Víte, původně jsem se k tomu vůbec nechtěl vyjadřovat, ale upřímně mě štve, když vidím, jak si takový člověk, navíc šampion, dělá srandu z našeho sportu a vymýšlí blbosti s MMA zápasníky. Zejména, když se od něho očekávala titulová obhajoba, ke které nedojde. Teď si uspořádá milionový zápas s Francisem Ngannou, který nedává nikomu smysl. Akorát tím nabourá systém této hry. Víte, kolik lidí bude chtít do boxu přejít jako Ngannou?

Za mě je to ostuda, která si nezaslouží ani žádný komentář. Já vám odpovídám, protože jste se mě na to ptali, ale jinak bych něco takového zavrhnul. Myslím si, že Fury tímto krokem dost klesl u mnoha lidí,“ vyhodnotil daný souboj v interview pro Mirror Boxing Joshua.

Každý člověk se na to dívá jinak, koneckonců ze sta lidí může mít každý jiné chutě, přesto se obecně ví, že se duel mezi Tysonem Furym a Francisem Ngannou koná kvůli financím. A i když má Francis ránu jako býk, v boxerském světě, navíc proti jednomu z nejlepších šampionů, se může snadno ztratit. Proto se Joshua nad absurditou této bizarní zábavy tolik podivuje.

A plat? Dle veřejně dostupných informací si Ngannou za duel s Furym odnese 10 milionů dolarů a nějaké ty bonusy z prodejů PPV. Je to více než desetinásobek jeho posledního výdělku v UFC. Za duel s Cirylem Ganem si odnesl „pouhých“ 600 tisíc amerických dolarů. Takže ano, ten finanční faktor při realizaci této bitvy byl skutečně vysoký.