Fronta na Procházku? Ve hře jsou tři možnosti. Nejvíce ovšem vede nebezpečný Rus

Jiří Procházka je bez soupeře. Šampion Jamahal Hill se zranil, přetrhl si achilovku a oznámil, že se vzdává titulu, aby nebrzdil divizi. UFC teď tedy přeskupuje plány.

Fronta na Procházku? Ve hře jsou tři možnosti. Nejvíce ovšem vede nebezpečný Rus

Jiří Procházka je dle slov trenéra Martina Karaivanova již zcela fit zasáhnout do plné přípravy. To znamená, že může bojovat první volný podzimní termín, který se nabídne.

Počítalo se s tím, že hned v září, kdy se koná PPV turnaj v Sydney, by mohl Jirka opět zaútočit na trůn divize polotěžké váhy, na kterém dříve vysedával. Vše bylo vskutku na dobré cestě, než šampion Jamahal Hill oznámil zranění. Tím se v plánech českého samuraje i celé organizace vyskytla skulinka.

Kdo ji zalepí?

Mick Maynard, pravá ruka šéfa UFC, prohlásil, že ve hře je hned několik náhradních možností. Jaká však bude divácky nejpřijatelnější, to v tento moment nedokáže přesně říct. O dané varianty se však podělil na nedávné tiskové konferenci.

„Tato situace je pro nás stejně nová a překvapivá, jako je pro vás. Zatím netušíme, jak se s tím vypořádáme, ale vězte, že na něco přijdeme,“ pronesl Maynard.

„Je možné, že o titul bude bojovat hned Alex Pereira s Janem Blachowiczem, ale více reálné je, že si počkáme na Jiřího Procházku, kterému můžeme buďto dát vítěze bitvy Pereira vs. Blachowicz, anebo se domluvíme s (Magomedem) Ankalaevem,“ přiznal.

Která varianta vede?

Zdůrazňujeme, že se držíme zatím pouze té teoretické roviny, jedná se o pouhou spekulaci, ovšem takový novinář Ariel Helwani hlásí, že by příštím soupeřem Procházky mohl být právě Magomed Ankalaev, který je s rukou na srdci papírově nejtěžším soupeřem.

Společně s touto dvojicí je spojován i konkrétní termín. Jedná se o 21. října v Abú Dhabí. Shodou okolností toto datum nedávalo velký smysl, když se měl Procházka střetnout s Američanem Hillem. Dává ale dokonalý smysl, pokud by měl bojovat s Rusem Ankalaevem, který by zde měl spoustu domácích příznivců. Navíc by bylo i jasné, že by oběma borcům náležela pozice na čele celé bojové karty.

Vydržme tedy pár dní, finální verdikt bude co nevidět oficiální. Jak se ho dozvíme, hned vás budeme informovat.