Šampion Hill se vzdal titulu a Procházka přišel o soupeře. Karma! říkají fanoušci

Celá historie UFC čítá opravdu jen minimum případů, kdy se šampion vlivem zranění vzdal titulu, aby nebrzdil divizi. V rámci polotěžké váhy k tomu však došlo dvakrát po sobě během pár měsíců.

Šampion Hill se vzdal titulu a Procházka přišel o soupeře. Karma! říkají fanoušci

Loni v závěru podzimu to byl Jiří Procházka, který uvolnil titul, protože si roztrhl rameno, s nímž ho čekala operace a následná několikaměsíční rekonvalescence. Teď to je Jamahal Hill, který si při basketballové hře roztrhnul achilovku. Pech, nebo karma?

„Celou dobu ses Jirkovi smál a divil ses mu, jak se může vzdát titulu, a teď to samé potkalo tebe,“ popichovali fanoušci Hilla za nečekaný úder osudu. Po celý rok se totiž americký bijec smál tomu českému a neustále do něho rýpal.

„Člověk si nevybere. Všichni ví, že jsem čekal na termín souboje s Jiřím Procházkou, abych mohl obhajovat titul. Bohužel na tenhle zápas budeme muset čekat dál. Zranil jsem se. Utrhl jsem si achilovku. Bohužel je to jedno z těch zranění, které vyžaduje operaci a poté delší čas na rehabilitaci. Bude to nějakou dobu trvat,“ řekl Hill se sklopenou hlavou na svých sítích.

Není se tedy čemu divit, že je toto zranění přirovnáváno k dílům osudu, Jamahal dlouhé týdny do Procházky rýpal, že se vzdal mistrovského titulu, protože sám cítil, že nikdy právoplatným šampionem nebyl. Nyní ale Jamahal udělal totéž.

„Na začátku tohoto roku jsem dostal šanci díky tomu, že měl někdo jiný velkou smůlu. Jiří Procházka byl šampion, ale zranil se, načež uvolnil titul, aby se mohli prosadit jiní a aby mohla divize plynout. Já udělám to samé,“ konstatoval nyní už bývalý šampion divize polotěžké váhy UFC, který je dneska už mnohem pokornější.