Tento bojovník může ovládnout až tři váhové kategorie, nešetřil chválou trenér

Dokáže vůbec někdo v UFC ovládnout tři hmotnostní kategorie? Jeden takový člověk by tu přeci jen podle uznávaného trenéra Javiera Mendeze byl. Hovoří o svém svěřenci.

Tento bojovník může ovládnout až tři váhové kategorie, nešetřil chválou trenér

Makhachev má na kontě dvanáct výher v řadě, přičemž tu největší si připsal na turnaji UFC 280, kde před zraky nabité arény v Abú Dhabí poměrně hravě přemohl Charlese Oliveiru, čímž se stal šampionem lehké váhy. Tím umlčel kritiky, kteří nevěřili v jeho schopnosti. Nyní se řeší, co přijde příště.

Islam má políčeno na absolutní vrchol pound-for-pound žebříčku, kde momentálně vysedává Alexander Volkanovski, kterého on sám už jednou porazil. A teď není vyloučeno, že se nedočkáme odvety. A když ne odvety, bude Islam naléhat na UFC, aby ho pustilo do nové divize, aby mohl přepisovat historické rekordy.

„Řídíme se hlavně tím, co bude chtít sám Islam. On nám sdělí své požadavky a my uděláme vše, co bude v našich silách, abychom ho mohli co nejlépe připravit,“ chopil se slova Javier Mendez.

„Další zápas budeme mít v Abú Dhabí, na to se nyní zaměřujeme. Pevně věřím, že vyhrajeme, ať už půjdeme proti komukoliv. Samozřejmě nikoho nepodceňujeme, ale vnitřně cítím, že je Islam na vyšší úrovni a měl by porazit všechny,“ pokračoval.

„Co se bude dít ovšem dál, to zatím netuším. Vím však, že Islam má dokonalou stavbu těla, že by se mohl uplatnit až ve třech hmotnostních kategoriích. A on sám touží překonávat rekordy, tak si to klidně zkusí. Určitě může jít do velterové váhy a tam vyzvat Leona Edwardse. Také ale může jít do pérové váhy,“ poukazuje.

„Na vašem místě bych se nebál. Islama čeká velká budoucnost a diváci si jeho zápasy ještě užijí,“ podotkl v interview pro Yahoo Sports renomovaný trenér, který měl kdysi pod sebou i Khabiba Nurmagomedova.