Dost bylo kritiky. Lidé si neuvědomují, jak je pro Karlose těžké najít soupeře, brání Vémolu trenér

Ne všechny věci jsou takové, jak vypadají. To, že Karlos Vémola dostal na oko snadného soupeře, prý není jeho vina. Okolnosti nemohly jinak.

Dost bylo kritiky. Lidé si neuvědomují, jak je pro Karlose těžké najít soupeře, brání Vémolu trenér

Terminátor sice prohrál s Patrikem Kinclem, ale pořád je to tuzemská MMA elita, která má nějakou hodnotu. Očekávalo se, že podle toho bude vypadat i jeho soupeř na blížící se Štvanici, ale předpoklady nenaplnily svá očekávání.

OKTAGON MMA Karlosovi do tanečního páru sehnal argentinského zápasníka Lucase Alsina, jehož skóre sice čítá 11 výher a 4 porážky, což na dnešní poměry není nějak zlé, ale zase ty výhry přišly v nepříliš známých organizacích. I proto se Lucas nachází až ve třetí stovce světového žebříčku polotěžké váhy.

Karlos je za výběr soupeře kritizován, zejména proto, že opět bude čelit postojáři, ale údajně nejde o jeho chybu. To mimo jiné prozradil i trenér André Reinders, jehož slova citoval deník Sport.

„Většina lidí si neuvědomuje, jak těžké je Karlosovi najít soupeře. V jednání bylo hned několik jmen a my jsme všechny přijali. Chápu, že Argentinec může být po předešlých jménech zklamáním, ale jiná varianta nebyla,“ přiznává André Reinders.

„Tenhle bojovník je tvrďák, skvělý postojář. Pro mě jako trenéra to určitě není soupeř, nad kterým bych mohl mávnout rukou. Kdo se postaví Karlosovi je buď sakra dobrej, nebo sakra blázen. Až po zápase uvidíme, kým je Alsina,“ přidával.

A podíváme-li se na papírové předpoklady, asi nemá cenu sázet na čistého vítěze. Na Vémolu je kurz 1.05, na soupeře téměř 8. K překvapení sice může dojít, ale to by Argentinec musel mít hodně dobrou obranu proti strhům. Tomu ovšem zatím nic nenasvědčuje.