Útok na Covingtona? Neriskuj to, varuje Chimaeva slavný šampion. Mohl by si tím ublížit

Khamzat Chimaev se nezměnil. Jeho vlčí chuťové buňky prahnou po živém masu a jedno takové představuje bývalý dočasný šampion Colby Covington. 

Útok na Covingtona? Neriskuj to, varuje Chimaeva slavný šampion. Mohl by si tím ublížit

Šéf UFC doslova řekl, že toto je naprosto největší zápas, jaký lze momentálně v divizi velterové váhy uspořádat. A svým způsobem měl pravdu, ačkoliv kolikrát hnal Khamzata do střední váhy... Žádní jiní borci totiž v divizi do 77 kilogramů prakticky nebudí větší zájem.

Víme to, že Colby bude zanedlouho bojovat o titul s Leonem Edwardsem a Chimaev se popere (patrně) s Jaredem Cannonierem. Pokud oba bijci vyhrají, dost možná je pak cesty svedou opět dohromady a fanoušci se dočkají jedné z největších bitev vůbec.

Kdo bude favoritem?

Tak to je otázka do jackpotu. V této chvíli nelze něco takového vůbec předpovědět. Dost možná budou papírové předpoklady vážně úplně vyrovnané, 50/50. Jen takový Henry Cejudo se více přiklání na stranu ostříleného amerického mazáka. 

„Jen jsem to slyšel, řekl jsem si, že na to musím reagovat. Tohle je opravdu obří fight a já opravdu pevně doufám, že se ho jednou dočkáme. Pokud se Colby ve veltru strane šampionem a Khamzat přijde na milost po další výhře dostane svolení vrátit se do veltru, tak máme nás vysněný fight," pronesl Cejudo ve svém podcastu. 

„A teď k samotné predikci. Hodně slýchám, jak si Chimaev věří, vyskakuje si apod. Jenže si neuvědomuje, že Colby je úplně jiné zvíře, někomu takovému ještě nečelil. Colby je naprostý kardio král, což je vlastnost, která je u Chimaeva v této chvíli dost spekulativní," poukazoval. 

„Kolik zápasů jsme u Khamzata viděli přejít přes první kolo? Jeden? Všechny soupeře přitom ukončil na zemi, což se mu v případě Covingtona určitě nepovede. Ten týpek je pan wrestler. Já mu strašně věřím a věřím i tomu, že kdyby na to přišlo, s Khamzatem si pohraje, dojde s ním do čtvrtého kola a tam ho udolá na kondici," zněla Henryho předpověď.