Nejlepší MMA bojovník současnosti? Jones opět sesazen, nahradila ho australská konkurence

Jon Bones Jones je dle mnohých považován za nejlepšího MMA bojovníka celé historie. Co se ovšem přítomnosti týče, to už je dost spekulativní.

Nejlepší MMA bojovník současnosti? Jones opět sesazen, nahradila ho australská konkurence

Jones je sice evidován jako aktivní bojovník, ale za poslední čtyři roky vstoupil do klece pouze jedenkrát, což nepochybně bude hlavní faktor, na který se při sestavování pound for pound žebříčku (napříč všemi váhovými kategoriemi) bere největší zřetel.

Oproti tomu takový Alexander Volkanovski je velice aktivní a v rámci pérové divize naprosto, ale naprosto neomylný a dominantní. Porazil zde třikrát za sebou někdejší jedničku Maxe Hollowaye a vysloužil si obrovské uznání veřejnosti.

Naposledy byl Volkanovski k vidění v akci tento víkend, když dokázal před limitem ukončit dočasného šampiona Yaira Rodrigueze. Potvrdil tak svoji dominanci v rámci vlastní divize, za což ho UFC zařadilo zpátky do čela nejprestižnějšího žebříčku. Jon Jones byl tak odsunut na druhou příčku.

Zajímavé bude sledovat, jak se toto pořadí do konce roku ještě změní. Alex má nyní zraněnou ruku, se kterou údajně bude muset na operaci, ale ještě by letos rád aspoň jeden zápas stihl. Jones jej má domluvený na listopad se Stipem Miocicem.

Pokud by Volkanovski i Jones oba své příští zápasy vyhráli, kdo by zůstal na vrcholu pound for pound žebříčku? To je dost zajímavá otázka. Její odpověď dost možná určí i to, kdo je nejlepší MMA bojovník současnosti. V tento moment je to dle UFC australský bijec.