Velký třesk ve světě boxu! Francis Ngannou si domluvil zápas s Tysonem Furym

„Boj o největší monstrum v celém sportu.“ Přesně takovou nálepku nasadil svému příštímu zápasu boxerský velikán Tyson Fury, který se v říjnu postaví do ringu proti bývalému šampionovi UFC.

Velký třesk ve světě boxu! Francis Ngannou si domluvil zápas s Tysonem Furym

Francis Ngannou toužil po změně, což byl také ten důvod, proč opustil brány MMA velikána a vydal se na vlastní pěst na volný trh. Zde si ho vytáhla americká PFL, která mu do smlouvy dokonce udělila výjimku pro jím vysněný boxerský fight, kdyby se jeden našel. A hle, fakt je tu.

Prezident WBC Mauricio Sulaiman potvrdil, že udělil svému šampionovi Tysonovi Furymu výjimku pro duel, jehož pravidla doposud ještě nejsou známa. Kdyby šlo čistě o box, bude do hry vhozen regulérní pás WBC. Kdyby šlo o hybridní pravidla, půjde o zábavu fanoušků.

Informace z tábora organizující země, tedy Saúdské Arábie, nám odhalují, že se duel uskuteční 28. října v hlavním městě Rijádu.

„Tak je to tady!“ napsal Fury na svém Twitteru. „Konečně se ukáže, kdo z nás dvou je tím největším monstrem v celém sportu. Malé rukavice? Velké rukavice? Ring? Klec? Na tom mi nezáleží. Chci dokázat, co jsem zač!“ burcoval.

Daný souboj se uskuteční zejména díky štědrosti organizátorů ze Saúdské Arábie. Ta rozbila kasičku a každému z účastníků zaplatí minimálně 25 milionů dolarů plus další PPV bonusy, které nemusí být zrovna nízké. Více informací nám poskytne Mauricio Sulaiman během víkendové tiskové konference.