Růžičkovo chování je ostudou pro bojové sporty, stydí se Procházka

Jiří Procházka se cítí zahanben. On a ostatní profesionální zápasníci tu něco budovali a Tadeáš Růžička to několika incidenty zbořil.

Růžičkovo chování je ostudou pro bojové sporty, stydí se Procházka

Bohužel, taková je drsná realita. Mawar Růžička zažil kariérní vzestup, ale vůbec se nedá říct, že je na tuto slávu zvyklý. Nechápal, že se sledovaností je spojena také kritika a té má nyní nad hlavu.

Mawar verbálně zaútočil na mnoho lidí kolem sebe a pohrozil jim fyzickým násilím. Co je ovšem nejhorší, je to, že si natočil video, že v ulicích zmlátil do bezvědomí doposud neidentifikovatelnou osobu. Toto video uniklo na internet a je z toho pozdvižení.

Většina lidí je najednou toho názoru, že zápasníci mají v hlavě vymleto, což se dotklo takových legend, jako jsou Karlos Vémola, Lukáš Konečný, Patrik Kincl anebo právě Jiří Procházka. Poslední jmenovaný se k tomu vyjádřil prostřednictvím CNN Prima NEWS.

„Za mě je to jednoduchý. Každý máme odpovědnost za svoje činy. A co se týče bojových sportů, tak ty by měly právě naopak vychovávat z pouličních rváčů, z té agrese, která je neusměrněná, tak by ji měly transformovat do kontrolovaného sportovního výkonu. Kdo seje vítr, bouři sklízí,“ vyřkl první český UFC šampion.

Celý případ prošetřuje také policie, která se ovšem bohužel nemá čeho chytit. Napadená osoba se jí sama neozvala a muži zákona zatím nedokáží rozeznat její identitu.

Organizace OKTAGON MMA se od Růžičky po tomto činu nadobro začala distancovat. Domovská RFA stále doufá, že jde jen o hloupý vtip, a Clash of the Stars nechává případ na policii. Podstatné je zjistit pravdu.

Nejčtenější z tématu