Obrovské novinky z tábora nejlepšího českého MMA zápasníka. Boj o titul je téměř zde!

Už jenom poslední detaily se ladí před velmi očekávaným návratem českého samuraje Jiřího Procházky.

Obrovské novinky z tábora nejlepšího českého MMA zápasníka. Boj o titul je téměř zde!

Díra v rameni jej vyřadila z poslední titulové obhajoby, která se měla konat loni v prosinci ještě proti Gloveru Teixeirovi. Nyní je česká MMA jednička po náročné operaci i rekonvalescenci po několikaměsíční pauze připravena k návratu.

„Můžu to potvrdit. Aktuálně čekáme na zprocesování titulového zápasu mezi Dricusem Du Plessisem proti Israelu Adesanyovi a zařazení našeho zápasu na nějaký číslovaný UFC turnaj,“ sdělil exkluzivně pro sport.cz Martin Karaivanov velmi vyhlížené novinky.

Z úst téhož trenéra nedávno zaznělo, že jsou v řešení tři termíny. UFC 293 až UFC 295, jež se konají mezi měsíci září až listopad. S ohledem na okolnosti a obsazenost těchto galavečerů je zjevné, že nejvíce do úvahy připadá právě září.

„Titulový duel v rámci polotěžké váhy už brzy oznámím!“ přidal trochu oleje do ohně sám šéf UFC Dana White nyní o víkendové tiskové konferenci. Navnadil tak všechny MMA fanoušky, že se něco peče a finální verdikt je tak opravdu blízko.

Jiří Procházka má titulovou šanci přislíbenou. Kvůli zranění se vzdal titulu, aby zbytečně nebrzdil divizi. Takovýto odvážný krok by si dovolil jen málokdo, český bijec za něj také byl náležitě uznán. Teď po návratu má šanci o svůj ztracený pás zabojovat zpět. Šampionem je nově v jeho divizi Američan Jamahal Hill.