O Muradova jeví zájem asijský trh. Pokud v UFC skončí, držíme mu místo, proslechlo se

Uzbecký bojovník Makhmud Muradov již není pro UFC tak zářivým zbožím, jakým býval, když tam poprvé přišel. Teď je možná jen jednu prohru od vyřazení. 

O Muradova jeví zájem asijský trh. Pokud v UFC skončí, držíme mu místo, proslechlo se

Zámořská media začínají spekulovat o tom, zdali má Makhmud Muradov v UFC budoucnost. Jednak se nejeví jako nejaktivnější bojovník, za což v posledním roce tolik nemohl, ale jednak nemůže překlenout konkurenci, která by mu umožnila vstup do oficiálního žebříčku střední váhy. Momentální dvě porážky v řadě jsou tomu důkazem.

Situaci okolo Muradova proto monitoruje asijský velikán ONE Championship. Ten už dokonce Machovi nedávno zaslal nabídku, která zůstala nevyužita.

„Nabízeli mi 5 milionů za účast a dalších 5 milionů za výhru,“ potvrzoval skrze svůj Instagram uzbecký bijec, který je ovšem stále pod smlouvou s UFC, kde hodlá dokázat, že tam patří. „S UFC mám smlouvu na tři zápasy,“ řekl Muradov ještě před střetem Caiem Borralhem, jemuž podlehl na body. „Potřebuju vyhrát aspoň dva zápasy, pak mi nabídnou smlouvu novou,“ věděl.

Teď Mach tedy stojí na hraně a nadcházející dva souboje pro něho budou životně důležité. Pokud byť jen v jednom zaváhá, UFC anabáze pro něho skončí.

Makhmud Muradov je údajně divácky atraktivním bojovníkem minimálně pro ten asijský trh, a pokud se tedy stane, že ho UFC ze svých služeb propustí, dveře mu rádi otevřou jinde.

„Vedli jsme nějaká jednání s Muradovem, tu situaci okolo něho stále monitorujeme. Můžeme potvrdit, že je pro nás i naše publikum zajímavým bojovníkem,“ uvedl na tiskové konferenci místopředseda ONE FC Saurabh Mittal. Machovi tak zjevně skutečně drží místo.