Dříve legendy, dnes už jen průměr. Sean Strickland své hvězdné předchůdce vůbec nešetřil

Anderson Silva, Michael Bisping, Luke Rockhold a mnozí další. Dříve to byli šampioni, kteří svými kvalitami předčili zbytek divize. Dnes už by se ale prý s nikým měřit nedokázali. 

Dříve legendy, dnes už jen průměr. Sean Strickland své hvězdné předchůdce vůbec nešetřil

Anderson Silva je dodnes mnohými považován za nejlepší střední váhu všech dob. Jenže bohužel bojoval se slabými soupeřiTak zní výrok kontroverzního bojovníka Sean Stricklanda, který jím vzbudil další sporné emoce.

Momentálně se zaměřil na bývalou generaci bojovníků, konkrétně z divize do osmdesáti čtyř kilogramů, a došel k jednoznačnému závěru. Dnes je kvalita mnohem vyšší, než byla dříve. A právě tento fakt by se měl zohledňovat i při tvoření historického žebříčku nejlepších bojovníků všech dob.

„Nepopírám, naši divizi reprezentovala mnohá zvučná jména, ale zároveň nemůžeme opomíjet tu skutečnost, že se doba každou chvíli mění. Když zde bojovali Anderson Silva, Michael Bisping nebo Luke Rockhold, nečelili takové konkurenci, jaké by čelili dnes. A to je třeba brát v úvahu,“ vyjádřil se Strickland v interview na kanálu ESPN.

„Nechci jejich úspěchy zpochybňovat, jen říkám, že to v jejich éře bylo snazší. Nikdo neví, jak by si vedli dnes. Jak by takový Bisping uspěl proti mně, Adesanyovi, Whittakerovi a dalším. Díky tomu, jak se tento sport rozvíjí, se bude rozšiřovat i konkurence. Proto by výhry v dnešní době měly být cennější. Nemůžeme stavět na historický vrchol Andersona Silvu, který začal mít evidentně s nástupem nové éry značné potíže,“ došel Strickland k závěru, se kterým opět ne každý musí souhlasit.

Sean Strickland je mužem, který si nyní píše svůj vlastní příběh. O víkendu se podepsal pod další skvělou výhru, která jej zařadila do užší titulové konverzace. Bude to chtít ještě jedno vítězství a dost možná jej v boji o pás uvidíme.