Jeden pás je málo, já to tu chci ovládnout, hlásí znovuzrozený Wilder. V merku má dva velké zápasy

Bronzový Bombardér Deontay Wilder by při svém návratu velice rád opět do své moci získal mistrovský pás těžké váhy federace WBC. Nebránil by se však ani dalším.

Jeden pás je málo, já to tu chci ovládnout, hlásí znovuzrozený Wilder. V merku má dva velké zápasy

Slavný alabamský boxer se pokusí svou pověstnou KO sílu uvést do akce opět letos (patrně) v říjnu, když se střetne s Andym Ruizem. Tento zápas by měl v rámci federace WBC údajně určit nového titulového vyzývatele, jak prozradil sám prezident Mauricio Sulaiman.

S ohledem na tuto skutečnost si už Wilder začíná připravovat granáty a rovnou upíná svůj zrak i na další prestižní pásy těžké váhy. Ty momentálně drží Oleksandr Usyk a bude-li tomu osud nakloněn, požene se Deontay za ním.

„Nevracím se proto, abych si odboxoval pár zápasů, vracím se proto, abych usiloval o ty největší cíle. V první řadě chci získat zpátky pás WBC, poté si půjdu pro WBA, WBO a IBF,“ informoval Wilder o svém úmyslu.

„Předpokládám, že než odejdu do důchodu, podstoupím takových deset fightů. Nemohu tedy ztrácet čas bitvami, které mi nedávají smysl. Nejprve porazím Heleniuse, pak si řeknu o titul WBC a potom budu chtít zbytek,“ uvedl slavný alabamský knokautér.

„Stále se nacházím v top formě. Samozřejmě, že bych preferoval s Furym další odvetu, ale pokud bude v důchodu, půjdu si za tím největším soupeřem, který bude aktuálně volný. Může to být Fury, může to být Usyk, jsem připravený na všechny. Vězte však, že král je zpátky!“ oznámil Wilder v interview pro iD Boxing.