Dillashaw se obořil do kritiků: Doping, ze kterého jsem byl obviněn, mě nijak neposílil

Od jeho osudového přešlapu uplynuly už čtyři roky, ale lidé stále nezapomněli. Mnozí z nich mu dodnes vyčítají, že se dopustil prohřešku, po kterém by měl přijít o všechny předchozí úspěchy. 

Dillashaw se obořil do kritiků: Doping, ze kterého jsem byl obviněn, mě nijak neposílil

TJ Dillashaw nechápe, proč i po více jak dvou letech stále čelí kritice za užívání PED. Údajně z toho nijak neprofitoval, což se pokusil rozebraz ve svém nedávním interview pro Yahoo Sports. 

Jak se bývalý šampion bantamové váhy už jednou nechal slyšet, k erythropoietinu sáhl hlavně proto, aby bylo jeho tělo schopné v rámci možností zhubnout do muší váhy. Takto jednal výjimečně, a navíc mu to vůbec nepomohlo.

„Připouštím, že jsem udělal chybu, protože jsem se ocitl v situaci, kdy to mé tělo už absolutně nezvládalo, ale kdybych z toho aspoň něco měl, aby ta kritika mohla být oprávněná…,“ lamentoval Dillashaw.

„Vše, co dělám, se snažím získat přírodní cestou. Kdybych podváděl, nevracel bych se zpátky, svědomí by mi to nedovolilo. Kdybych podváděl, nevyzýval bych Sandhagena a nešel pak znovu o titul,“ vysvětluje.

A nyní je údajně čistý jako dětská prdelka. „Udělal jsem chybu, ale od té doby jsem pod mikroskopickým dohledem USADY. Dokonce i zpětně přezkoumávali všechny mé testy z posledních fightů, aby se ujistili, že jsem byl čistý. Skutečně se jednalo jen o jeden, velmi výjimečný případ,“ uvedl.

Dillashawa si odseděl dva roky mimo hru a pak se vrátil na dva zápasy zpátky do klece. První boj vyhrál, druhý boj prohrál. Bohužel jej ale trápily vleklé problémy s ramene, v důsledku čehož se rozhodl předčasně ukončit kariéru. Pokud ale rekonvalescence půjde dobře, ještě se vrátí.