Khabib určuje nový trend. Eagle Fighting Championship ruší ring girls. Důvody vás překvapí

Ring girls jsou příjemnou součástí každého bojového galavečera, bez nich si určitě turnaje v podstatě nemůžete už ani představit. U Khabiba v Eagle Fighting Championship (EFL) je ale prý nikdy nečekejte.

Khabib určuje nový trend. Eagle Fighting Championship ruší ring girls. Důvody vás překvapí

MMA či box jsou bojová odvětví, která ve volných chvílích zkrášlují něžná pokolení žen. Ta ovšem dle názoru ruského Orla do tohoto světa drsné zábavy vůbec nepatří. 

Podíváme-li se na samotný začátek, abychom se dostali do obrazu, Khabib již přibližně před dvěma lety říkal, že ženy v bojových sportech vůbec nemají co dělat.

„Jsou to bytosti, které do ringu či klece vůbec nepatří. Milé dámy, mám pro vás jednu radu, buďte bojovnicemi raději u vás doma. A ještě jedna drobná věc, místo válčení v kleci byste měly zakončit vašeho manžela v posteli,“ uvedl ruský Orel, když byl ještě šampionem lehké váhy UFC. Už tehdy ale schytal za tato slova kritiku.

Co je ovšem v člověku zakořeněné, to se ani po letech nezmění. Khabib zestárl o dva roky a nyní, když se stal lídrem své vlastní MMA organizace Eagle Fighting Championship (EFC), tak plánuje zavést obří změny. Ty se zatím možná nebudou týkat dámských bojovnic, ale minimálně zasáhnou ženy či slečny, které působí v ringu pouze jako „ozdoby“.

„Ring girls jsou nejvíce zbytečné osoby, které se v našem sportu nachází. Jaký je jejich úkol vlastně? Co mají za práci? Je to můj osobní názor pouze, ale dozajista je vůbec nepotřebujeme,“ zmínil se Khabib na své tiskové konferenci, kde poukazoval na změny, které by rád do budoucna plánoval zavést. A teď je jen otázkou, zdali se po jeho vzoru budou inspirovat i ostatní.