Bizarní zápasy nehodlám podporovat, zesměšňuje to práci skutečných sportovců, zapřísáhla se legenda

Bojové sporty jsou na vzestupu a influenceři toho začali využívat ve svůj prospěch. Ačkoliv mají nulové zkušenosti, tak pořádají velké turnaje, na které lákají bojové fanoušky, které přebírají ostatním profesionálním organizacím.

Bizarní zápasy nehodlám podporovat, zesměšňuje to práci skutečných sportovců, zapřísáhla se legenda

Všichni bojovníci jdou za penězi, pokud k tomu mají příležitost, jen takovému Josému Aldovi jde více o vlastní hrdost.

Bývalý šampion pérové váhy UFC se zahleděl na trend dnešní doby, který určují převážně internetové celebrity. Takoví lidé mají hojnou základnu fanoušků a ta své idoly následuje, ať už jdou kamkoliv. Netřeba asi podotýkat, že momentálně se většina YouTuberů ráda představuje v boxerském ringu.

Stejnou cestou se rozhodli jít oba bratři Paulové, přičemž toho mladšího z nich, tedy Jakea, bude zanedlouho čekat boxerský souboj se slavným UFC veteránem Natem Diazem. Pro mnohé by byl takovýto zápas splněným snem, pro jiné je to ovšem degradací sportu.

„Nepopírám, i já sám mám rád box, ale nikdy bych nešel do nějakého směšného duelu proti YouTuberovi,“ svěřoval se José Aldo, když měl říct svůj názor ohledně současných trendů.

„Mám nějakou čest, a proto bych nemohl vstoupit do zápasu, který zesměšňuje práci skutečných lidí, kteří se v bojových sportech několik let pohybují. Kdybych tedy i já třeba jednou přešel k boxu, chtěl bych pouze nějaké velké jméno, šampiona, abych se proti němu mohl předvést, nikoliv nějaké děcko bez dovedností,“ poznamenával.

I tak by to ale nemohl přijmout zadarmo. Vše má svůj čas a svůj postup. „Abych se k boji s šampionem dostal, musel bych si nejprve v ringu něco odmlátit. Musel bych nejprve prokázat své kvality, abych si takto velký fight vůbec zasloužil,“ sdělil Aldo pro server BJ Penn.