Rozdíl mezi MMA a boxem je zásadní, ví Mike Tyson. Atraktivita na straně jedné, ale peníze na druhé

MMA se poslední roky těší stále větší oblibě, že to již v rámci sledovanosti trumflo box. Ale peníze se zde takové pořád netočí.

Rozdíl mezi MMA a boxem je zásadní, ví Mike Tyson. Atraktivita na straně jedné, ale peníze na druhé

Někdo by řekl, že je MMA pořád relativně nový sport, ale to není taková pravda. Smíšená bojová umění jsou tu s námi minimálně dvě dekády, přičemž svůj vrchol například na té tuzemské scéně zaznamenala před třemi lety, kdy se konal „československý Zápas století“.

Tehdy sami Vémola s Véghem přiznávali, že dostala spousta mladých lidí chuť začít trénovat, aby se mohli stát hvězdami. Jenže tyto hvězdy si pořád tolik dobře nevydělají, jako kdyby se začaly věnovat boxu. O tom se ale už více rozpovídal Iron Mike Tyson ve svém vlastním Hotboxin‘ podcastu.

„Box je i navzdory úpadku ve sledovanosti stále velkou rybou na celém bojovém poli. Máme tu zaběhnuté platformy, stáje, federace, divize, máme tu nějaký odkaz, který funguje bezmála sto let. Tohle všechno bylo budováno, lidé tím žili, a proto si to udělalo tak velké jméno,“ vyjasňoval Mike Tyson.

„MMA je nový nádech, který přišel před nějakým časem. Lidé to milují, protože je to nový typ adrenalinu, ale peníze se v tom ještě takové netočí. Asi budou, začnou, ale tato generace fighterů se toho ještě nedočká,“ myslí si.

„Proto bych začínajícím bojovníkům radil, pokud si chtějí vydělat, ať jdou raději do boxerského ringu. Ať se tam ale umí prodat. Musí být dobří, vyhrávat zápasy, ale zároveň bavit lidi. A jak začnou bavit lidi, tak mají vyhráno, dostanou vstupenku do světa,“ vysvětlil Mike Tyson, jak to nyní funguje.