Prohrál jsem, ale i tak cítím, že jsem nejlepší, avizuje černý kůň lehké váhy UFC

Beneil Dariush byl opravdu jen malinký krůček od vysněné bitvy o titul, jenže pak prohrál s bývalým šampionem Charlesem Oliveirou a o svou šanci přišel.

Prohrál jsem, ale i tak cítím, že jsem nejlepší, avizuje černý kůň lehké váhy UFC

Když Beneil porazil Mateusze Gamrota, připsal si na konto osmou výhru v řadě. Při takto dlouhých vítězných sériích se v normálních případech již udělují titulové šance, ale protože byla lehká váha UFC nabitá kvalitou, nechal Dana White Beneila vstoupit do ještě jedné zkoušky.

Ke klíčovému utkání došlo 10. června a bohužel pro našeho borce, prohrál hned v prvním kole na technické KO. Nepohlídal si jeden kop soupeře, který jej značně omráčil, načež přišla kladívka do hlavy a rázem bylo po duelu. Rozhodčí jej odmával.

„Ctím svého soupeře a tímto mu gratuluji k výhře, ale bohužel musím konstatovat, že jsem té noci nebojoval já. Nebyl jsem sám sebou, atmosféra mě pohltila a já přišel o šanci, o kterou tolik dlouhých let bojuji,“ mrzelo Dariushe, který se teď vrací o několik kroků zpátky.

„Samozřejmě do toho vstoupím znovu, protože to tak nemohu nechat. Vím, že jsem nejlepší, a stejně tak vím, že dokážu porazil (šampiona) Islama Makhacheva. Chci to všem dokázat, proto se vydávám na novou titulovou misi. Doufám pouze, že zase nebudu muset čekat osm výher, abych se jí dočkal,“ sdělil pro ESPN Dariush.

Pokud bychom si měli zaspekulovat, dalším Dariushovým soupeřem by mohl být vítěz zápasu Gaethje vs. Poirier. Na druhou stranu vypadl protivník takovému Michaelu Chandlerovi, který se měl původně postavit proti Conoru McGregorovi. Irský zápasník se totiž stále ne a ne zapojit do povinného testování, které by stvrdilo jeho návrat.