Pohledem slavné legendy. Toto je nejlepší těžká váha celé historie boxu, líčí Foreman

George Foreman je sám o sobě nespornou legendou, ale když byl tázán, koho považuje za nejlepšího, musel se vynechat. Údajně tu byli lepší borci, než je on. 

Pohledem slavné legendy. Toto je nejlepší těžká váha celé historie boxu, líčí Foreman

Obecně se mluví o tom, že měla předešlá generace boxu tu nejlepší a nejnabitější kategorii těžké váhy, jakou jsme kdy mohli vidět. Tolik velkých jmen se nám zde už asi jen tak nestřetne, i tak jim nemůžeme upírat jejich zásluhy.

Foreman za nejlepšího boxera aktuální generace označil Tysona Furyho, o němž dokonce řekl, že ho asi nikdo ze současných bojovníků nepřemůže. Když se ale zadíval dále do historie, našel zde i lepší borce.

„Dle mého je zcela nejlepším boxerem celé historie Evander Holyfield. Osobně jsem nikdy v životě neviděl někoho nadanějšího,“ prozradil „Big George“.

Foreman za celou svou profesionální kariéru podstoupil 81 duelů, 75 z nich přitom vyhrál. Během aktivní doby se stihl měřit s takovými jmény, jako jsou Joe Frazier, Ken Norton či Muhammad Ali, to bylo mimochodem jeho první přemožitel.

Co je podstatné dodat, je to, že čelil ale také Holyfieldovi, jemu ž v roce 1991 podlehl na jednoznačné bodové rozhodnutí. Pravděpodobně v této době nabyl přesvědčení o tom, kdo je nejvíce talentovaný boxer, kterého kdy spatřil.

Protože byl Tyson Fury poslední měsíce neaktivní, je dle momentálních platných žebříčků nynější jedničkou Oleksandr Usyk. Všichni ale tak nějak tuší, že by jej Fury přemohl. To je věc, kterou potřebujeme ještě zjistit a doufáme, že k tomuto zápasu jednou dojde.