Dneska má show přednost před kvalitou a peníze před žebříčky, stěžuje si UFC zápasník

Spousta bojovníků mluví o tom, že jim ze všeho nejvíce jde o tituly. Jenže toto tvrzení platí do chvíle, než k nim přilétne nabídka na nějaký dobře placený zápas.

Dneska má show přednost před kvalitou a peníze před žebříčky, stěžuje si UFC zápasník

Ukázkovým příkladem nám je Jake Paul a jeho počínání ve sranda fightech v tom boxerském světě, kam si tahá hlavně MMA zápasníky. Tím, že je naláká na hvězdný plat, oni minimálně na pár chvil zapomenou na to, s jakým cílem do své kariéry vstoupili.

Danou situaci monitoruje i sám bývalý šampion lehké váhy UFC Charles Oliveira. Ten dokonce začíná pochybovat o tom, zdali jeho příštím soupeřem bude Islam Makhachev. Co kdyby i on upřednostnil nějaký money fight s vítězem zápasu Poirier vs. Gaethje? Všechno je prý možné. 

„Dneska žijeme v době, kdy už se nikdo nezajímá o pásy, důležitější jsou pro bojovníky peníze. Pokud vám ten fight zaplní peněženku, pak je jedno, proti komu ho svedete a co je ve hře, byť je to třeba i vaše čest,“ zmiňuje se Oliveira, jenž se momentálně nachází na vrcholu svých sil, čehož by rád využil.

Tímto proslovem naznačuje jednu věc. „Stále opravdu netuším, zdali mým soupeřem bude Makhachev. Ano, plánuje se to, ale nedivil bych se tomu, kdyby kývl na zápas s Gaethjem nebo Poirierem. Takový duel mu zařídí větší výplatu jak duel se mnou,“ je si vědom.

A tak nezbývá než čekat na oficiální verdikt. „Každý z nás si může vybrat, co bude dělat, je to naše právo. Mně je jedno, koho proti mně UFC postaví, nikdy si nevybírám. Ale budou se téže heslem řídit i ostatní?“ ptá se Oliveira.

Možná nemá cenu s předstihem nějak strašit. Sám Dana White se nechal slyšet, že by Oliveiru do duelu s Makhachevem chtěl poslat, ale stoprocentně rozhodnutý ještě není. Svůj verdikt prodiskutuje s týmem a zanedlouho nám jej dá vědět.