Umění není pokračovat, ale vědět, kdy skončit, radí Khabib neúnavnému rivalu Fergusonovi

Tony Ferguson je jedním z těch bojovníků, kteří dlouze přesluhují. Nemůže se smířit s tím, že nikdy nezískal regulérní titul šampion, ač k němu měl velmi blízko, a tak se vydal na cestu proti času. Velice neúspěšně ovšem.

Umění není pokračovat, ale vědět, kdy skončit, radí Khabib neúnavnému rivalu Fergusonovi

Tony "El Cucuy" Ferguson býval černým koněm divize lehké váhy, kde všem soupeřům měnil barvu obličeje. Dnes už v jeho schopnosti ale jen málokdo věří.

Devěatřicetiletý El Cucuy se nesl na neuvěřitelné vlně dvanácti výher, kterou nyní vystřídala série pěti proher. UFC je ovšem značkou kvality a tu dle mnohých Ferguson již nenaplňuje. Obzvláště Khabib se snaží apelovat, aby to jeho dřívější sok už konečně zalomil.

„Nevím, co od své kariéry ještě očekává. Je mu třicet devět let, tak kam by se mohl asi vydat? Pokud se podíváte na jeho poslední fighty, ve všech utrpěl ošklivé porážky a ve všech nad ním soupeři dominovali,“ poukazoval Khabib na jasná a nepříjemná fakta.

Rovněž apeloval na Tonyho kolegy, aby jednali, mají-li ho rádi. „Ti lidé, co se kolem něho pohybují, by mu měli promluvit do duše. Je na čase to zabalit,“ snaží se Nurmagomedov popohnat členy El Cucuyova týmu, kteří k bývalému držiteli dočasného titulu lehké váhy mají přístup.

Khabib byl vždy zastáncem názoru, že každý fighter dosáhne svého výkonnostního vrcholu pouze jednou za život. Odsud však už vede jenom jedna cesta, a to je dolů. Potkalo to už prý Josého Alda, ale i Conora McGregora a teď Tonyho Fergusona a další budou následovat.