Khabibovo EFC mění směr, jakým se MMA posouvá. Na nějaký trashtalk a nadávky zapomeňte

Má soutěž a zároveň má pravidla. To jest heslo, kterým se řídí dagestánský "Orel" Khabib Nurmagomedov, který stojí ve vedení MMA organizace Eagle Fighting Championship, jejímž cílem je posílat do UFC kvalitní bojovníky.

Khabibovo EFC mění směr, jakým se MMA posouvá. Na nějaký trashtalk a nadávky zapomeňte

Už jen tento plán se původně zdál být vyloženě pošetilý, přesto se to Khabibovi zatím daří. Kromě toho, že jeho organizace vyzařuje slibný potenciál, se Orel postaral o to, aby měl i nějaké slovo v UFC. kde si zakoupil část akcií, takže nyní vlastní kousek koláče.

Pravidelně se teď setkává s Danou Whitem a hovoří s ním o změnách, které by mohly udělat MMA lepším sportem. Jedním z návrhů již údajně bylo odvolání ring girls. Tedy žen, které jsou v tomto odvětví bojových umění prý úplně zbytečné a které svou přítomností pouze rozptylují zápasníky.

Protože je ovšem Khabib také mužem slova a víry, musel si důkladně promyslet, jak to bude s trashtalkem a nadávkami. Po hlubokém nádechu následoval jednoznačný verdikt.

„Dobře víte, že nadávky nemám rád, ale chápu, že pro některé lidi je to součást sportu. Když si na tom někdo potrpí, bránit mu v tom nebudu. Mým zápasníkům ale vždy říkám. Pokud na vás soupeř zkouší trashtalk, nechte ho se vypovídat. Ať už řekne cokoliv, on nám zvedne sledovanost, my ho porazíme a slízneme smetanu.“

V Eagle Fighting Championship se žádné ring girls nevyskytují a podle všeho svým zápasníkům dává v rámci možností Khabib svobodu, aby používali zatím všechny slovní výrazy. Uvidíme ovšem, jak to bude v budoucnu a jaká další vylepšení nám do hry přinese.