Věřte mi, když vám říkám, že je tohle nejlepší střední váha světa! chválí Brit svého tréninkového parťáka

Na čele střední váhy UFC momentálně vysedává Israel Adesanya, o kterém se říká, že je nejlepším bojovníkem z této kategorie na celém světě. Je tomu ale skutečně tak?

Věřte mi, když vám říkám, že je tohle nejlepší střední váha světa! chválí Brit svého tréninkového parťáka

Ano, Adesanya je sice nejlepší, ale styly dělají zápasy. A spousta lidí se už teď domnívá, že jakmile se k šampionovi dostane takový Khamzat Chimaev, což nebude dlouho trvat, pořádně mu zatopí.

S tímto svědectvím přišla už celá řada legend, ovšem nejvýraznější hlas dozajista musí mít lidé, kteří s Khamzatem osobně trénují. A to je například takový britský zápasník Darren Till.

„Věřím tomu, že já i Adesanya disponujeme podobnými styly, a když vám povídám, že já dostávám od Chimaeva na zadek, tak pevně věřím tomu, že by od něj na prdel dostal i Izzy,“ zasvětil Till posluchače do své zkušenosti.

„Je to dáno tím, že Chimaev trénuje pětkrát denně. Má kardio, jaké jsem u nikoho jiného ještě nikdy neviděl. Nikdo, naprosto nikdo mu v tréninku nestíhá. Pokud vás vezme na zem, on se vůbec neunaví, zato vy ano. A to ani nevstanete,“ popisuje.

„Proto pokud by se jednou Khamzat vrhl na Adesanyu a strhl ho na zem, neměl by s ním těžkou práci. Kdyby ho nedonutil odklepat, tak je prostě schopen ho na té zemi držet celých pět kol. Proti tomu se nemá Izzy jak bránit,“ prohlásil Till pro server frontkick.

A kdoví, třeba se tohoto duelu už brzy i dočkáme. Prozatím se pouze čeká na Chimaevův příští zápas, který se uskuteční v říjnu v Abú Dhabí. Předpokládá se, že se zde postaví proti bývalému velterovému šampionovi Kamaru Usmanovi, ačkoli oficiálně potvrzené to ještě není.