Stop zbytečným trilogiím! Pokud prohráváte 0:2, už jste svou šanci propásli, tvrdí legenda a žádá o změnu

Nejen v UFC, ale obecně v MMA a bojových sportech se stává, že i když jeden zápasník proti tomu druhému prohrává 0:2 na zápasy, dočká se potom trilogie. A to je údajně špatně.

Stop zbytečným trilogiím! Pokud prohráváte 0:2, už jste svou šanci propásli, tvrdí legenda a žádá o změnu

Představte si, že máte v divizi dominantního bojovníka, který porazí každého, kromě šampiona. A tomu šampionovi podlehne rovnou dvakrát, ale vždy si k němu vypracuje cestu, protože porazí veškerou konkurenci v divizi.

UFC v čele s Danou Whitem zaručuje trilogie, které podle legendárního zápasníka Chaela Sonnena nedávají žádný smysl. Je na čase něco změnit.

„Respekt všem, co se v této bojové hře pohybují, ale teď pro vás mám jednu špatnou zprávu. Doslechl jsem se, že by Robert Whittaker měl mít s Israelem Adesnayou trilogii, i když mu už dvakrát za sebou podlehl. Co se mě týče, jedná se o naprostý nesmysl a za stavu 0:2 bych jakékoliv trilogie ihned zamítal,“ vyjádřil se Sonnen.

„Chápu, že je Whittaker dominantní fighter, určitě to není nic proti němu, ale svou šanci porazit Adesanyu už dvakrát měl a v obou případech selhal. Třetí zápas podle mě nedává smysl. Takový zápas by nám přinesl více otázek, než by jich zodpověděl,“ pokračoval Chael ve svém podcastu.

„Vezměte si, že by Rob náhodou třetí souboj vyhrál, co by bylo potom? Čtvrtý pokus? Dobře a potom pátý zápas, šestý? Rozumíte? Jenom bychom brzdili divizi, o což nikdo nestojí. Takže stop zbytečným trilogiím, je třeba se vydat jiným směrem. Doufám, že to konečně prezidenti velkých organizací pochopí,“ dodal Sonnen.

Nejčtenější z tématu