Rozjetá ruská mašina si brousí zuby na nového vyzývatele. Kdo jím bude? Je to jedno, dá prý všechny

Islam Makhachev tuší, že jeho příštím titulovým vyzývatelem bude Charles Oliveira, který si naposledy v prvním kole zcela jasně poradil s rozjetým Beneilem Dariushem. 

Rozjetá ruská mašina si brousí zuby na nového vyzývatele. Kdo jím bude? Je to jedno, dá prý všechny

Ještě sice nevíme, zdali Charlesovi tato výhra skutečně bude stačit a zdali kartami nezamíchá ještě takový Conor McGregor či vítěz bitvy Poirier vs. Gaethje, ale protože chce Makhachev obhajovat v říjnu, dává Oliveira logickou a prakticky i jedinou možnost.

Tato dvojice se střetla už loni na podzim, tehdy se z toho stala jednoznačná záležitost, po níž se ruský bijec radoval z výhry na submisi ve druhém kole. Poražený Brazilec se na měsíc kompletně odmlčel, načež řekl, že se z prohry poučil a teď udělá vše, aby si došel pro odvetu.

Existuje šance, že by se diváci ve druhém měření sil dočkali jiného průběhu? Islam Makhachev sice připouští náhody, ale zrovna v případě Oliveiry s nimi nepočítá. 

„Pokud se znovu střetnu s Charlesem, vůbec by to pro mě nebyl náročný fight, jak se mnozí domnívají. Ten člověk vůbec nemá žádný wrestling, což znamená, že bych si s ním mohl dělat vše, co bych jenom chtěl,“ hlásí ruský borec.

„O jeho jiu jitsu dovednostech nepochybuji, ale zase nedisponuje ničím jiným, co bych už dávno nezažil například při tréninku. Jsem si jistý, že bych ho velmi snadno stáhl na zem a tam ho kontroloval,“ vyslal Islam jasný signál na tiskové konferenci.

A podobně to vidí i u Justina Gaethjeho či Dustina Poiriera. „Oba borci si jsou příliš podobní. Justin i Dustin mají dobrý postoj a skvělý defenzivní wrestling. Ale sami jste viděli třeba i u Khabiba, že když takové lidi dostanete na zem, jejich grappling je nulový. Myslím si, že bych je donutil odklepat stejně rychle,“ cítí.