Sranda stranou. Nahněvaný Usyk vyzval Furyho k boxerskému duelu bez rukavic

Když jim to nevyšlo s klasickými boxerskými rukavicemi, usmyslel si Usyk, že se pokusí Furyho vyzvat do ringu bez rukavic.

Sranda stranou. Nahněvaný Usyk vyzval Furyho k boxerskému duelu bez rukavic

Bare Knuckle je nejstarší bojový sport, který byl kvůli své brutalitě zrušen, ovšem postupem času si stejně našel způsob, jak se dostat znovu do popředí.

V Americe nám figuruje například organizace BKFC, v Česku jí půjde po stopách Valhalla Fighting. Zápasníci si v těchto organizacích mohou zavázat maximálně tak zápěstí, ale jinak se perou pod taktovkou klasických boxerských pravidel zcela bez rukavic.

Těžko říct, zdali Usyk sleduje dění v těchto organizacích, přesto si vzal do hlavy, že se Tysona do boxu bez rukavic pokusí vyzvat.

Ukrajinská těžká váha, v jejíž moci jsou momentálně pásy federací WBO, WBA, IBF a IBO, se rozhodla reagovat na pomluvy, které k ní přilétají z úst muže nesoucího přezdívku Gypsy King. Ten svého ukrajinského soka osočil z toho, že se „bojí“, jelikož se více nesnažil o realizaci velkého sjednocujícího duelu.

Na tuto pomluvu si ale Usyk přichystal bleskovou odpověď. „Nikdy jsem se nikoho nebál a nemíním s tím ani začínat. Že se Joshua rozhodl stát mému zápasu s Furym v cestě, to jsem nemohl ovlivnit,“ odpovídal.

„Pokud si ale Fury skutečně myslí, že se ho bojím, mám pro něho speciální návrh. Jsem připravený se s ním utkat kdekoliv venku na ulici, a to navíc v pěstním souboji bez rukavic. Nikdy ve svém životě jsem se žádné výzvy nebál!“ zdůraznil.

„Takže, Tysone, jestli chceš, můžeme se utkat třeba hned, a to hezky postaru bez rukavic,“ vzkázal mu skrze podcast Behind the Gloves. A my už jenom můžeme čekat na odpověď.