Kdybych si chtěl vydělat, tak do UFC ani nejdu, já chci ale ukázat své kvality, říká vycházející hvězda

Paddy Pimblett byl šampionem v Cage Warriors, kde si ho organizace hýčkala. Sám bojovník se ovšem rozhodl pro přesun na vyšší úroveň, ačkoli si finančně vůbec nepolepšil, spíše naopak. 

Kdybych si chtěl vydělat, tak do UFC ani nejdu, já chci ale ukázat své kvality, říká vycházející hvězda

Liverpoolský bijec s přezdívkou "The Baddy" má ohromný potenciál k tomu stát se novou hvězdou UFC, jen tedy jeho současná smlouva mu nezaručuje takový plat, na jaký byl doposud zvyklý.

Pokud má zápaaní k v sobě ten správný zápal, tak hledí zejména na jméno a prestiž organizace, ve které se hodlá předvést, což je dozajista Pimblettův případ.

Šestadvacetiletý bojovník původem z Liverpoolu má za sebou v UFC snovou vstupní sérii, při které oslavil čtyři po sobě jdoucí výhry. I když to platově zrovna necítí, jeho sociální sítě rostou, takže je znám po celém světa.

„Ta fanouškovská základna je najednou skutečně obrovská. Upřímně, takový nárůst jsem ani sám nečekal,“ usmíval se anglický bijec, jehož těší, že se k němu brzo dost možná pohrnou nové reklamní nabídky. Zejména, když v UFC zatím nemá smlouvu na nějaký skvostný zápasnický plat.

„Ten kontrakt, který mi nabídlo Cage Warrirors před pěti lety, mi zajistil větší výplatu než smlouva, kterou jsem podepsal s UFC nyní. Nemůžu si ale nic vyčítat, přišel jsem sem bojovat s těmi nejlepšími. A také vím, že se jednou dostanu k titulu a tam už by se mohly točit nějaké pěkné peníze,“ ví Pimblett.

Pro fanoušky bude jistě napínavé sledovat, jak si tento objev v rámci nejprestižnější MMA ligy světa povede. Horší pro něho je možná jen to, že působí v lehké váze, která překypuje kvalitou a kde cesta vzhůru nebývá zrovna jednoduchá.