Rozhodnuto! Karlos Vémola zná jméno soupeře, proti kterému bude obhajovat titul

OKTAGON 44 v Německu určil nového prozatímního držitele pásu, který na podzim současného roku dostane příležitost ve velké sjednocující bitvě čelit samotnému Terminátorovi.

Rozhodnuto! Karlos Vémola zná jméno soupeře, proti kterému bude obhajovat titul

Karlos Vémola se po neúspěšném tažení do střední váhy vrací zpátky do polotěžké váhy, kde je šampionem. Protože se ale na nějaký čas odmlčel, rozhodl se OKTAGON v době jeho nepřítomnosti uspořádat bitvu o dočasného mistra divize.

Do tohoto zápasu zasáhli Němec Alexander Poppeck a Slovák Pavol Langer. Dodejme si, že byl druhý jmenovaný před soubojem poměrně značným papírovým outsiderem, ovšem po zaznění prvního gongu to nebylo vůbec znát.

Slovák se snažil boj kontrolovat a přenášel hru na zem. Již v prvním kole měl slibné momenty a Poppeckovi zavařil. Němec se snažil odpovědět v kole druhém, kde Pavola několikrát dobře trefil a pravděpodobně jej i omámil. Langer však ukázal srdce bojovníka, nedal kůži nadarmo a vynutil si pokračování.

Od třetího kola se začaly hrát více bojové šachy a Poppeckovi viditelně postupně docházely síly. Ukončení zápasu před limitem se tak vzdalovalo a prostor dostávala fyzička obou borců. Ukázalo se, že kondičně je na tom lépe Langer, který zejména v pátém kole doručil jeden velice klíčový strh, po kterém svého protivníka kontroloval na zemi. Vyšťavěný soupeř nebyl schopen odpovědět. 

Když se verdikt přenesl do moci bodových rozhodčích, bylo jasno. Dva z nich viděli vyhrát Slováka, jeden Němce. Titul dočasného šampiona se tedy dostal do moci Langera, který si tím vynutil sjednocující zápas s Karlosem Vémolou. Tato dvojice se střetne někdy na podzim, řádově září/říjen. A dost možná to bude pro změnu v Bratislavě.