Jdu si za odvetou s Furym! hlásí rozjetá švédská mašina, která je jednu výhru od naplnění snu

Otto Wallin je nedočkavý. Cítí, že se v posledních letech dost posunul, což by rád dokázal v nějakém velkém boji. V úvahu připadá například bývalý dočasný šampion federace WBC Dillian Whyte. 

Jdu si za odvetou s Furym! hlásí rozjetá švédská mašina, která je jednu výhru od naplnění snu

Otto Wallin si přeje, aby mu jeho dlouholetá dřina vynesla ovoce. V ideálním případě se chce zapojit do boje o pás, k čemuž potřebuje skalp ještě aspoň jednoho velkého jména.

Švédský těžkotonážní boxer nyní žádá šéfa federace WBC Mauricia Sulaimana, aby mu dal Dilliana Whytea a do hry rovnou vhodil i dočasný opasek. Právě tento titul by mu zajistil boj, resp. odvetu s Tysonem Furym.

A proč odvetu? Kdo dobře sleduje box, ten ví, že když se psalo 14. září roku 2019, vstoupil Otto Wallin, tehdy ještě neporažený boxer, do ringu v Las Vegas, kde se střetl s Tysonem Furym.

Tento zápas je památný zejména díky tomu, že dříve neohrožený Švéd způsobil Tysonovi nad obočím krvavé zranění, díky němuž byl málem zápas předčasně zastaven. K Wallinově smůle ovšem i přes neustálé krvácení souboj pokračoval a Tyson se tak dopracoval k náročné, leč cenné výhře na body. Lepší přitom příliš nebyl.

„Vím, že Furyho dokážu porazit! Chci svou odvetu!“ dožadoval se už tehdy Wallin, který si svou cestičku na vrchol musel prošlapat znovu. To se mu podařilo skalpy Travise Kauffmana či Dominica Breazealeho. 

„Tohle je pro mě obrovská příležitost. Chci Whytea, pak ho sejmu a dostanu se do pozice, ze které budu  moct konečně regulérně vyzvat Furyho. Hodlám se ukázat v co nejlepší formě, aby o mně nikdo nemohl pochybovat,“ slíbil pro World Boxing News dvaatřicetiletý Švéd, jehož skóre čítá 25 výher a 1 porážku.