Když jsem slyšel, že mě UFC už nechce, zlomilo mi to srdce, přiznává legendární těžká váha

Alistair Overeem byl i navzdory své pochybné dopingové minulosti velkým oblíbencem fanoušků. Ti ho podporovali na každé bojové misi, na kterou se vydal. Sbíral tituly, kde to jen šlo, pouze v UFC vždy ztroskotal před vrcholem. 

Když jsem slyšel, že mě UFC už nechce, zlomilo mi to srdce, přiznává legendární těžká váha

Nizozemský fighter a dnes ve své podstatě již vysloužilý veterán Alistair Overeem pořád doufal, že v UFC bude moct ještě jednou zabojovat o mistrovský pás těžké váhy. Když mu ale organizace ukázala dveře, zlomilo mu to srdce.

Jedenačtyřicetiletý veterán obětoval bojovým sportům celý svůj život. Jeho vitrína úspěchů obsahuje všechny prestižní trofeje, kromě té jediné, zřejmě té vůbec nejprestižnější.

„Vždy jsem usiloval o titul z UFC a vždy jsem chtěl udělat vše, co je v mých silách, abych ho získal. Nehledě na můj věk, byl jsem připravený ze sebe vydat to nejlepší,“ přiznává holandská legenda, která praví, že už před sebou možností nemá, než pověsí rukavice na hřebík.

„Tak trochu cítím, že jsem limitován věkem, proto mi také UFC ukázalo dveře. Když se tak skutečně stalo, zlomilo mi to srdce… Nicméně taková je už realita. Mají v podmínkách, že když prohrajete, tak vás mohou vyhodit. Třeba už vážně nastal čas, aby to tu přebrala nová generace,“ přemítal skrze portál MMA Junkie Overeem.

Protože tento sport ale natolik miluje, i po konci v UFC se vrátil ke svým kořenům do Glory, kde nyní bojoval s Badrem Harim. Alistair tento zápas vyhrál, ale protože následně neprošel testy na doping, tak mu organizace toto vítězství odňala. A co víc, dala mu stopku v této asociaci vůbec působit, čímž mu prakticky zavřela brány ve světě profesionálního kickboxu.