Musím se smát, když vidím, jak si v divizi myslí, že mě může někdo porazit, provokuje šampion

Současný mistr střední váhy The Last Stylebender Israel Adesanya se musel vysmát divizním konkurentům, kteří věří, že ho snadno mohou porazit. V této hře totiž existují různé úrovně a nigerijský šampion se řadí na tu nejvyšší. 

Musím se smát, když vidím, jak si v divizi myslí, že mě může někdo porazit, provokuje šampion

I když si tým šampiona přál do svého příštího zápasu větší výzvu, Dana White jasně zavelel a rozhodl o tom, že příště, tedy někdy na podzim, bude Adesanya buďto Robertu Whittakerovi, anebo Dricusu Du Plessisovi. Tato dvojice se spolu v létě utká o post příštího titulového vyzývatele.

Ať už se k boji o pás dostane kdokoliv, pro nigerijského borce by to údajně měla být brnkačka, neboť si poradil už s celou špičkou. Zejména Roba pak dvakrát přemohl. Ani ve třetím měření sil neočekává nic jiného.

„Všichni ví, že pro mě není Rob žádný problém. Už jednou jsem ho porazil a měl bych to hravě zvládnout i podruhé. Musím se smát, když si lidé jako on myslí, že by mě mohli porazit. Zápasy mu vyhrává pouze ta jeho zákeřnost. Ty ilegální kopy do kolena,“ poznamenával Adesanya, na co si musí dávat pozor.

„Jsem si jistý, že se tuto ohavnost bude snažit zkoušet i na mě. A když to zkusí, tak o to větší pak dostane nakládačku. Rob není soupeřem, který by dosahoval mých kvalit, zejména v postoji,“ pronesl nigerijský mistr z divize střední váhy UFC pro server ESPN.

Adesanya tak bude muset skousnout hořkost osudu, který mu do cesty zjevně postaví opět toho stejného protivníka. Obecně totiž platí, že ve střední váze jsou dva papírově nejsilnější bojovníci a vedle Stylebendera tím druhým je právě Whittaker. Bookmakeři se shodují, že v červenci přemůže Du Plessise a vynutí si nový boj o pás.