Je Ferguson skutečně legendou? Khabib to zpochybňuje. Nikdy nebyl nic extra, jen průměr, říká

Khabib Nurmagomedov silně zpochybnil úspěchy Tonyho Fergusona napříč jeho poutí v UFC. "Je vážně tak dobrý? No to bych se hádal!" řekl slavný Orel na adresu svého dlouholetého rivala. 

Je Ferguson skutečně legendou? Khabib to zpochybňuje. Nikdy nebyl nic extra, jen průměr, říká

Je sice pravda, že spolu oba borci mohli až pětkrát bojovat, přičemž ani jednou na tento souboj nedošlo, ale také je pravda, že Khabib dle všeho vždy věděl, že pro něj El Cucuy není a nebude žádným měřítkem.

Ruský Orel ve svém posledním interview, jež učinil pro Magomeda Ismailova, navázal na zpověď Justina Gaethjeho, který Fergusona označil za průměrného zápasníka. Kdo by ale mohl čekat, že Khabib jeho slova prakticky zopakuje.

"Přísahám, že jsem Tonyho nikdy nepovažoval za elitní lehkou váhu. Byl dobrý, to nepopírám, ale také se podívejte na to, s kým bojoval. Jen okolo roku 2016 se střetl s Kevinem Lee, Edsonem Barbozou, Anthonym Pettisem a Donaldem Cerronem," poukazoval.

"Všechna tato jména mají dohromady více než dvacet proher. To znamená, že Tony za posledních pět let nepotkal dobrého soupeře,“ vysvětloval bývalý šampion z divize lehké váhy UFC.

"Tony čelil dvěma lepším fighterům - Charles Oliveira a Justin Gaethje - a oba nad ním dominovali. I já jsem se s ním chtěl utkat, ale bohužel si to osud nepřál. Zranění nás vždy zastavila,“ přidával Khabib.

A co se samotného El Cucuye týče, prý se v tomto věku už ani nezvedne. „V takovém věku je nemožné bojovat v UFC. U těžké váhy to nevadí, ale u lehké ano. Tam se ten věk na vás podepíše hodně rychle,“ doplňoval doposud nejúspěšnější člen z rodiny Nurmagomedovů, který sám začal řídit svou vlastní MMA organizaci EFC, jejíž hlavní ambicí je, aby sloužila jako taková farma UFC.