Makhachev vysvětluje, proč je Khabib lepší než on. Takový život by běžný člověk nezvládl

Říká se, že jsou Khabib Nurmagomedov a Islam Makhachev jako bratři. Pokrevní rodinné pouto mezi nimi sice není, ale bojově se hodně zrcadlí. Ty zásadní rozdíly jsou prý ale nejvíce k vidění mimo bojový oktagon.

Makhachev vysvětluje, proč je Khabib lepší než on. Takový život by běžný člověk nezvládl

Islam Makhachev je současným šampionem lehké váhy UFC. Žezlo prakticky převzal po svém příteli Khabibovi Nurmagomedovovi, jenž odešel do předčasného důchodu.

Oba bojovníci jsou k sobě často přirovnáváni. Lidé o nich říkají, že jsou jeden jako druhý a že prakticky disponují stejným bojovým stylem a dost možná mají i podobné bojové kvality.

Velká část pravdy na tomto příběhu bude, ale faktem rovněž zůstává, že každý člověk hodlá žít život po svém. A způsob, jakým jej žije Khabib Nurmagomedov, není zrovna pro většinu lidí tohoto světa ideální. Dokonce ani pro Makhacheva.

„Lidé mě často spojují s Khabibem, čehož si sice vážím, ale zároveň je to pro mě velké břemeno. Já bych si rád občas žil život po svém, on nás ale bičuje ke špičkovým výkonům a k naprosté dokonalosti,“ rozpovídal se Islam.

„Například já, až odejdu do důchodu, už nebudu chtít trénovat. Nebudu chtít cestovat, hodlám trávit čas hlavně s rodinou ve své rodné zemi. Všechnu tu dřinu budu chtít odhodit stranou. To Khabib i v důchodu nonstop trénuje, každý den jede naplno a neustále někde cestuje po světě. Z takového života bych se zbláznil,“ přiznává.

„I teď bych si občas rád odpočinul, ale protože vás trénuje taková významná osoba, nejde to. Pořád makáme naplno,“ dodával Makhachev, jehož další titulová obhajoba je naplánována na říjen tohoto roku v Abú Dhabí. Soupeř bude ještě odhalen.