Rada od světové boxerské jedničky. Co musí Wilder zlepšit, aby se dorovnal Furymu?

Co dvakrát prohrál s Tysonem Furym, přišel Deontay Wilder o možnost stát se nejlepším boxerem těžké váhy. Jak současnosti, tak i celé historie.

Rada od světové boxerské jedničky. Co musí Wilder zlepšit, aby se dorovnal Furymu?

Vzdávat se ovšem není úděl šampionů, oni musí jít neustále dopředu. Podobně jako to radí král pound for pound žebříčku Saul Canelo Alvarez nyní Wilderovi. Musí se vzchopit a změnit pár věcí.

„Deontay má obří sílu a tu ránu tam vždy nějak procpe, ale zároveň jsme mohli vidět, že ne každého na té zemi dokáže udržet, viz Tyson nyní. To je člověk s ohromnou vůli a ví, že ho ten smrtící direkt může potkat,“ řekl Canelo.

„Podle mě musí Deontay zapracovat hlavně na své kondici, protože pokud nemáte fyzičku, potom se nemůžete hýbat. A jak se nemůžete hýbat, jste snadným terčem pro kohokoliv. Deontayovi po pátém kole v trilogii s Tysonem kompletně odešla fyzička,“ všiml si.

„Toto je ten pravý důvod, proč Fury vyhrál, jelikož je kondičně na tom mnohem lépe. V každém případě to byla od nich moc pěkná série zápasů a skvělé odhodlání od obou borců. Děkuji za výjimečný boxerský zážitek,“ uzavřel s vděkem Canelo, přičemž doufá, že nám budoucnost přinese další pokračování. 

Wilder má možná v merku s Furym čtvrtý zápas, ale aby se ho dočkal, potřebuje o sobě dát vědět. Ideálně tak, že porazí nějaké velké jméno.

Šéf WBC Mauricio Sulaiman upozorňoval, že chtěl Wildera spojit s Andym Ruizem, to ale nevyšlo. Teď si alabamský boxer domlouvá prosincový duel s Anthonym Joshuou. Uvidíme, zdali nám při realizaci této bitvy budou hvězdy více nakloněny.