Občas mě udivuje, co jsou lidi kvůli slávě schopni udělat, tvrdí White. Hlavu mu plete půvabná šampionka

Miesha Tate byla vládkyní bantamové váhy, kde o svůj titul ještě v roce 2016 přišla. Následně i kvůli mateřství odložila rukavice na hřebík, aby se po více než pěti letech znovu vrátila. „Honí se za ztracenou slávou,“ komentuje její počin White. 

Občas mě udivuje, co jsou lidi kvůli slávě schopni udělat, tvrdí White. Hlavu mu plete půvabná šampionka

Sám Dana White byl hodně překvapený tím, že se jeho bývalá šampionka bantamové váhy po pětileté odmlce vrátila do služby. Miesha to zdůvodnila tím, že jí bojování chybí a ráda by využila volného času k tomu, co jí baví, dokud jí to její tělo dovolí.

Ne každý ovšem v jejích slovech našel pochopení. „Když jsem Danu Whiteovi sdělila svůj úmysl se vrátit, byl překvapený a vyděšený zároveň. První slova, která z něj vypadla, byla: ‚To se jako ženeš za penězi?‘ Já jsem odvětila, že chci ještě bojovat, dokud mi to síly dovolí,“ prozradila Tate pro ESPN.

„Dana byl tedy první člověk, kterého jsem musela přesvědčit, aby mi tu šanci dal, abych se mohla vrátit. Nejprve mě ignoroval, nebral mě vážně, dokud jsem se nestavila přímo v jeho kanceláři a neřekla mu svůj záměr. ‚Jsi snad šílená?‘ vyhrkl na mě. Po chvilce úvah se ale přiklonil k mému návratu,“ podělila se Tate o to, jak se její cesta zpět do UFC rodila.

Nyní bývalá šampionka neskrývá své vysoké ambice, kterými je odveta s Amandou Nunes. Na úvod zdolala Marion Reneau, jenže pak hned na turnaji UFC Fight Night 198 prohrála s Ketlen Vieirou. Radost někdejší šampionce neudělala ani bitva s Lauren Murphy, jež jí uštědřila druhou prohru v řadě. 

„Tohle je ten dnešní trend. Mnoho bojovníků se žene za ztracenou slávou, i když na to nemají. Miesha je bohužel stejný případ," povzdechl si nad výkon své kdysi dominantní zápasnice White.