Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí, vysmál se bojovník, který odmítl UFC. Ničeho nelituje

Mike Perry si nyní užívá bohatého angažmá v BKFC, ovšem kdyby bylo UFC o něco rychlejší, mohl setrvat tam. Dana White však příliš dlouho váhal a teď prý lituje. 

Kdo pozdě chodí, sám sobě škodí, vysmál se bojovník, který odmítl UFC. Ničeho nelituje

Zní to možná až neuvěřitelně, ale tuto verzi příběhu nám nabídl Perryho manažer Malki Kawa. Podle něho si organizace UFC i navzdory několika ne zrovna povedeným výsledků Platinových služeb vážila, jen mu je nebyla schopna včas oplatit novým kontraktem.

Skončilo to tak, že se Mike ze smlouvy vybojoval, vyzkoušel si trh volných bojovníků a zde si ho vyhmátlo BKFC. Předložená nabídka byla tak lukrativní, že se nedala odmíntout. 

„Upřímně jsme počítali s tím, že nám bude smlouva prodloužena, toto nám bylo sděleno přímo z ústředny UFC. Chtěli, abychom s nimi pokračovali, sám Dana White říkal, že se mu Perry líbí, vždy doručoval atraktivní podívanou,“ uveřejňoval Kawa pro server Yahoo Sports.

Původně to přitom vypadalo, že se Perry musí snažit, aby si svou kariéru vůbec udržel. Na kontě měl čtyři prohry z posledních pěti zápasů a před sebou velkou nejistotu. Dana White si ho ale držel, protože vždy předváděl show, která zvedala lidi ze sedaček. Něco takového je u mnoha bojovníků rarita. Než se ale rozhoupal dát Mikeovi novou smlouvu, bylo pozdě. 

„Tohle celé je chyba UFC, říkají nám, jak nás tu chtějí, ale potom nebyli schopni jednat včas. Nemohli jsme čekat, až se rozhoupou, nabízeli nám další fight až na příští rok, my chtěli bojovat hned," pokračoval Kawa. 

„Osobně jsem kvůli tomu s Mikem promluvil a nastínil mu, že nemůže marnit čas čekáním, když mu jinde navíc nabízí skvělý plat. A tak vznikla dohoda s BKFC. Ničeho však nelitujeme, teď se můžeme smát,“ popsal Kawa, jak se Perryho přesun do boxerského prostředí zrodil.