Jako zápasník jsem se dost poučil, teď půjdu znova o titul a všechny překvapím, plánuje italský objev

Italskému bojovníkovi Marvinu Vettorimu se skalpem Romana Dolidzeho natolik zvedlo sebevědomí, že si teď opět začal věřit na další titulové tažení. Bohužel pro něho, současnému šampionovi již dvakrát v minulosti podlehl. 

Jako zápasník jsem se dost poučil, teď půjdu znova o titul a všechny překvapím, plánuje italský objev

Italský bijec si na nedávném UFC turnaji i přes drobnou hmotnostní nevýhodu poradil s nevyzpytatelným Romanem Dolidzem, jemuž utnul čtyřzápasovou vítěznou sérii a jehož po třech kolech přemohl jednoznačným poměrem na body.

Tato výhra v Marvinovi probudila pověstný oheň, který hodlá zúročit na dalším mistrovském tažení. Protože je šampionem střední váhy jemu dobře známý rival Israel Adesanya, je asi jasné, na koho Vettori cílí.

„Hodlám si s ním vynutit další zápas, ale tentokrát ho pánbůh ochraňuj. Už vím, jak na něj, za poslední zápasy jsem se hodně poučil,“ poznamenal pro server Yahoo Sports někdejší titulový vyzývatel, který hodlá usilovat o svou další mistrovskou příležitost. 

Vettori tak záměrně připomněl, že měl s šampionem už dva duely, v obou případech mu podlehl na body, s ani jedním verdiktem však příliš nesouhlasil.

„Myslím si, že jsem v ani jednom souboji nebyl horší, ve své hlavě jsem pokaždé vyhrával. Teď jsem ale o dost zkušenější, že nepochybuji, že bych ho neporazil,“ hlásí sebevědomě.

Situace ve střední váze UFC má být ovšem pevně dána. Šampiona Israela Adesanyu bude čekat ke konci současného roku buďto trilogie s Robertem Whittakerem, či premiéra s Dricusem Du Plessisem. Tito bijci se nyní postaví proti sobě a lepší z nich půjde o pás. Vettori si na svou šanci bude muset počkat.