Konec jedné hmotnostní divize v UFC? Možná nevyhnutelné, přiznává Dana White

Budoucnost dámské pérové váhy visí na vlásku, zachránit ji může jen dobrá souhra událostí. Buďto Amanda Nunes nepůjde nikdy do důchodu, anebo do UFC zamíří další dominantní bojovnice. 

Konec jedné hmotnostní divize v UFC? Možná nevyhnutelné, přiznává Dana White

Dana White se nechal slyšet, že UFC před několika týdny kontaktovalo Kaylu Harrison, která se tehdy vybojovala ze své smlouvy s PFL, kde působila v lehké váze. Talentované bojovnici tedy nabídl, aby se pokusila zakotvit u něj.

„Máme zde dámskou divizi pérové váhy, jejíž budoucnost visí na hodně tenkém vlásku. V momentě, kdy se Amanda Nunes rozhodne ukončit kariéru, skončí nejspíše i tato hmotnostní divize," prozradil šéf organizace Dana White. 

„Uchovali bychom ji ovšem za předpokladu, kdyby se Kayla rozhodla k nám přidat a ukázat nám, že je nejlepší na světě, jak o sobě tvrdí,“ přidala hlava vrchní MMA organizace pro server TSN.

O drsňačce Harrison se říká, že to je dost možná nejlepší bojovnice planety, i když ještě za sebou nemá takové úspěchy, jako má třeba Cris Cyborg nebo Amanda Nunes. Zájem o její služby byl, je a bude proto obrovský.

Prvně ji oslovil Bellator v čele se Scottem Cokerem a poté se přidalo i UFC v čele s Danou Whitem. Olympijská vítězkyně z let 2012 a 2016 se pro tuto chvíli rozhodla pokračovat v PFL, ovšem do budoucna nevylučuje přesun na jinou úroveň.