Nepodceňujte sílu starého psa. Bývalý UFC šampion ještě bude kousat, zastává se jej kolega z divize

Psalo se nám léto roku 2022, co se nám bývalý bantamový šampion Dominick Cruz naposledy vrátil mezi osm stěn UFC oktagonu. Zde ovšem vyfasoval velmi tvrdé KO.

Nepodceňujte sílu starého psa. Bývalý UFC šampion ještě bude kousat, zastává se jej kolega z divize

Není příjemné prohrát, a ještě k tomu všemu navíc na KO, které vás minimálně na měsíc odstaví od veškeré tréninkové činnosti a vám k tomu všemu počechrá sebevědomí.

Dominick Cruz doufal, že bude moct na stará kolena útočit ještě jednou na bantamový titul, jenže mu těsně před cílovou rovinkou vystavil stopku Marlon Vera. To je perspektivní ekvádorský bijec, jehož dravost se pro tuto chvíli ukázala větší.

Cruz se po této prohře uzavřel do sebe a zdálo se, že jeho bojová anabáze díky tomu (znova) končí. Novou krev do žil se mu však snažil nalít divizní kolega Pedro Munhoz.

„Nepodceňujte staré psy, i ti umí kousat. Dominick se jen potřebuje dostat zpátky do gymu a do zápasu, aby ucítil tu atmosféru, která jej požene dopředu. On ty síly v sobě má, aby ještě útočil na titul, tím jsem si jistý,“ pronášel Munhoz skrze portál ESPN.

„Dominick je jedním z mála lidí, kteří změnili celou tuhle hru. Já to na něm vidím a vzdávám mu za to náležitý hold. Byla by škoda, kdyby se vzdával. Zejména, když ještě není za svým vrcholem. Pořád dokáže překvapit. Nepodceňujte jej tedy. Hlavně on by sám sebe neměl podceňovat,“ burcoval svého kolegu k dalšímu úspěšnému comebacku.

V této chvíli se o žádném Cruzově návratu nemluví, ale on sám zatím nepotvrdil, že by měl končit. Ba naopak se Munhozovým hecováním cítí motivován. Proto bychom jeho vlajku měli aspoň ještě jednou vidět vlát.