Bývalý UFC šampion míří do boxerského ringu: Dá-li štěstí, postavím se proti Furymu nebo Joshuovi

Bývalý šampion těžké váhy UFC si vytyčil pro poslední část své kariéry hodně zajímavé cíle. Ty už se však netýkají MMA klece, nýbrž boxerského ringu.

Bývalý UFC šampion míří do boxerského ringu: Dá-li štěstí, postavím se proti Furymu nebo Joshuovi

Jak člověk stárne, jeho síly na tak komplexní bojové odvětví, jako je MMA, bohužel nestačí. Proto se i Junior dos Santos (JDS) rozhodl, že se pokusí své bohaté zkušenosti prodat na poli postojových disciplín, konkrétně nyní například v boxu.

„Nad tímto krokem jsem uvažoval strašně dlouho a teď je konečně tady. Podepsal jsem smlouvu s S-JAM Boxing, která mi umožní přesun rovnou mezi elitu. Nevím sice proti komu, ale já osobně doufám, že to bude proti těm největším. Proti takovým se člověk dokáže pořádně namotivovat,“ prozradil brazilský veterán.

„Anthony Joshua, Deontay Wilder a Tyson Fury jsou pochopitelně tou největší metou, která zajímá nejen mě. Kdyby to nicméně šlo, nebudu váhat, půjdu do toho všemi deseti. Možná by ale stačilo jen něco vyhrát a potom si mě všimnou sami. Takže uvidíme, co z toho vznikne,“ doplnil pro brazilský plátek Combate dnes již devětatřicetiletý bojovník.

Junior dos Santos dlouhé roky býval neodmyslitelnou součástí divize těžké váhy UFC, bohužel mu však nevyšel závěr MMA kariéry a na konto si připsal pět porážek v řadě, které nemohl přehlížet už ani Dana White, a tak se se svým bývalým šampionem domluvil na rozvázání spolupráce.

JDS nechtěl kočnit, ale vnitřně toto rozhodnutí respektoval. Namísto MMA se teď věnuje boxu, tak uvidíme, co nám ještě předvede.