Není můj problém, když se vám mé výkony nelíbí, říká dominantní šampion. UFC mu potvrdilo nového soupeře

Israel Adesanya je v této chvíli nejlepším bojovníkem střední váhy UFC, o tom není žádných pochyb, ale bohužel se lidi při jeho zápasech vůbec nebaví.

Není můj problém, když se vám mé výkony nelíbí, říká dominantní šampion. UFC mu potvrdilo nového soupeře

Jedni se mlátí hlava nehlava, aby sbírali bonusy za nejlepší výkony večera, druzí ale pro změnu k boji přistupují takticky. Kam se řadí nigerijský šampion Israel Adesanya, o tom není třeba pochybovat. 

Bojovník s přezdívkou "The Last Stylebender" byl v hale častokrát fanoušky vypískán, protože nepředváděl výkony, které by lahodily jejich oku. Jenže on si s těmito nepokoji těžkou hlavu nedělá. Chyba nakonec není jenom v něm, ale také v jeho soupeřích. 

"Když se žádný z mých soupeřů nerozhodne trochu více riskovat nebo něco změnit, proč já bych se snažil?" ptal se Adesanya reportérů z TMZ Sports, které zajímalo, proč si současný vládce z divize střední váhy občas nedovolí něco víc, něco extra. 

"Boj dělají vždy dva lidé a já, protože jsem šampion, se už nemusím nikam hnát. Stačí mi to kontrolovat tak, abych vyhrál. Pokud to se mnou moji oponenti hrají podle mých not, to už není můj problém. Naopak bych řekl, že to je umění, když každému vnutím svůj styl," vysvětloval. 

A tak proto nic měnit nehodlá. "Proč bych měl? Alex Pereira je výjimkou, ten věděl, kdy má tlačit. Takové soupeře uznávám a pokud ho ostatní nejsou schopni napodobit, není to můj problém. Já jsem nejlepší, protože pořád vyhrávám. Na ostatních je, aby na mně našli recept," dodal Adesanya. 

S nigerijským mistrem z divize do osmdesáti čtyř kilogramů se uvidíme v akci již toto září na turnaji UFC 293. Titulovou obhajobu mu organizace naplánovala proti Američanovi Seanovi Stricklandovi.