Zápasník viní bývalého UFC šampiona: Doping je jeho denní chléb, dobře věděl, jak projít kontrolou

Bývalý šampion a jedna z neodmyslitelných ikon bantamové váhy dlouho unikala z mocných spárů antidopingové agentury USADY. Čím to, že se jí to dařilo? Na to poskytl odpověď divizní konkurent Marlon Chito Vera. 

Zápasník viní bývalého UFC šampiona: Doping je jeho denní chléb, dobře věděl, jak projít kontrolou

TJ Dillashaw dostal začátkem roku 2019 dvouletou stopku za užívání EPO. Bývalý vládce bantamové váhy se tehdy rozhodl jít zkusit získat druhý mistrovský opasek do muší váhy, a protože prý nezvládal hubnout, tak si dopomohl zakázanými prostředky.

Poslechneme-li si názory ovšem jiných bojovníků, přičemž nejhlasitější z nich nepochybně je Cody Garbrandt, který dokonce byl Dillashawovi tréninkovým parťákem, než se oba mezi sebou rozštěkali, tak se dozvíme, že TJ bral EPO mnoho, mnoho let. A svým týmovým kolegům údajně ukazoval, jak na to, aby se na ně nepřišlo.

O jakou metodu se jednalo, to nyní v Believe You Me podcastu prozradil další bantamový zápasník, a sice Marlon „Chito“ Vera. Ten otevřel téma, kterým se nepochybně USADA ještě může zabývat.

„Existuje droga ve formě prášku, kterou když si vezmete, tak vám to během jedné noci z těla vyplaví ty zakázané látky, na které jste USADOU testováni. To je ten důvod, proč věřím, že všichni podvádí," nebral si servítky potetovaný ekvádorský bijec. 

Skutečně jsem o tom přesvědčený a zejména TJ Dillashaw ví, o čem mluvím. Ten odešel nyní do důchodu, aby vypadl z testovacího rybníčku USADA a mohl se pořádně nadopovat, takže až se za rok vrátí, bude opět při síle,“ vyjádřil se Vera, který hodlá v UFC útočit na mistrovský titul.