OKTAGON hlásí návrat bývalého dvojnásobného šampiona. Představí se v Bratislavě

Už to vypadalo, že jej zdravotní neduhy složí na kolena. On se však nedal a teď hlásí návrat, ve kterém si pokusí vzít to, co mu bylo před časem odňato.

OKTAGON hlásí návrat bývalého dvojnásobného šampiona. Představí se v Bratislavě

Ivan „Buki“ Buchinger je už ikonickou postavou slovenského MMA. Ve své dlouhé kariéře podstoupil sedmačtyřicet profesionálních duelů, ve kterých nasbíral 39 výher a 8 porážek.

Buki je zcestovalým zápasníkem. Vyzkoušel si angažmá v Cage Warriors, kde mimochodem potkal Conora McGregora, následně v M-1, XFN a nakonec v OKTAGONu MMA. Ve všech těchto uvedených organizacích získal titul šampiona, což je úžasný počin.

V OKTAGONu se Buchingerovi podařilo ovládnout dvě hmotnostní divize, než v červenci roku 2021 v lehké váze narazil na hladového Belgičana Loseného Keitu. Ten si na slovenského šampiona dokázal najít recept už v prvním kole a napáchanou škodou mu v podstatě přerušil kariéru.

„Více než rok jsem nemohl skoro nic dělat, dost mě to frustrovalo,“ vzpomínal Buki v rozhovoru pro šport.sk, kde připomínal, že se nejprve podrobil operaci kolene, následně i ramene. Prakticky se mu v jeden moment rozpadlo celé tělo.

„Hodně mi ten sport chyběl, jsem díky tomu teď pořádně hladový. Samozřejmě si uvědomuji, že jsem stále v nějaké fázi rekonvalescence, ale už trénuji. Snažím se o to, co se jenom dá,“ líčil.

„Aktuálně jsem připravený na 70 %, do měsíce snad budu i stoprocentní,“ podotkl slavný slovenský zápasník, který se s organizací OKTAGON MMA rovnou domluvil na termínu návratu. Ten nás spojuje se 7. říjnem, kdy se bude konat bohatý galavečer v Bratislavě. Na takovém místě Buki pochopitelně nesmí chybět.